Šiuo metu tai – neįkainojamas archeologijos ir istorijos paminklų kompleksas, kuriame jau daugiau kaip dvidešimt metų vykdomi archeologiniai tyrimai.

Festivalio metu žmonės gali susipažinti su atkurtais proistorės ir ankstyvųjų viduramžių amatais, karyba, gyvenimo būdu, materialinės ir dvasinės kultūros palikimu.

Kernavėje – riterių kovos ir tūkstančiai žmonių

VII tarptautinio eksperimentinės archeologijos festivalio programa papildyta dar nedemonstruotais amatais: kaulinių muzikos instrumentų ir dūdmaišių gamyba (Minskas, Baltarusija), prūsų genties kiemas (Kaliningradas, Rusija), keltų genties kiemas (Pranzūzija), šaudymas iš arbaleto (Švedija), senoji karyba (klubas „Svinfülken“, Maskva, Rusija), lurų muzika (Vokietija); akmens amžiaus medžiotojų stovyklavietė (Poznanė, Lenkija), koncertuos archainės muzikos ansamblis „Stary Olsa“ (Minskas).

Kernavėje – riterių kovos ir tūkstančiai žmonių

Festivalio svečiui suteikiama galimybė pabūti įspūdingoje gamtinėje aplinkoje, pasiklausyti archainės muzikos, paskanauti senųjų lietuviškų patiekalų.

Taip pat vyksta mugė, kur galima įsigyti įvairių dirbinių, paskanauti lietuviškų senovės tradicijų gėrimų ir valgių.

„Kažkas – vau. Nieko panašaus nesu rėgėjusi. Riterių kovos buvo įspūdingos, o šventė primena viduramžių amžių menančius filmus“, – sakė į renginį su šeima atvykusi Genutė Krikštoponienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją