Penktadienį tokių pranešimų buvo daugiau – 359.

Karantinas šalyje įvestas kovo 16-ąją, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, jis truks mažiausiai iki balandžio 13 dienos.

Jo metu uždrausta prekyba beveik visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius, laikytis saugaus kontakto, vengti fizinio kontakto, laikytis higienos, taip pat prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį.

Barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus teikiant maistą išsinešimui.

Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla. Uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui.

Vyriausybė trečiadienį priėmė nutarimą dėl bausmių už karantino pažeidimus griežtinimą. Jei Seimas priims įstatymą, baudos fiziniams asmenims už taisyklių pažeidimą sieks nuo 500 iki 1500 eurų, įmonėms – nuo 1500 iki 6000 eurų, o teisę surašyti nusižengimų protokolus įgis policija.

Iki šiol baudas galėjo skirti tik Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai.

Vyriausybė taip pat siūlo griežtinti laisvės atėmimo bausmes, jei dėl taisyklių pažeidimų išplistų susirgimas ar kiltų ligos protrūkis – dabar už tai gresia iki trejų metų nelaisvės, siūloma maksimalią bausmę didinti iki penkerių metų.