Pavasario Ėjimui organizatoriai ruošia tris skirtingo sudėtingumo trasas, leisiančias pažinti sostinę: penkių, dešimties arba dvidešimt penkių kilometrų, kuriose jų laukia ne tik gražiausios Vilniaus vietos, bet ir turiningos pramogos renginio miestelyje ir sustojimo punktuose: dalyvausiantieji turės unikalią galimybę visiškai nemokamai patys susipažinti su pirmosios pagalbos suteikimo įgūdžiais, išbandyti 360° vaizdo asmenukių kamerą ar net šaudymą iš lanko.

Ėjimas ir vienam, ir būryje

Dalyviai registruotis kviečiami ir po vieną arba komandomis – ir taip dalyvauti iššūkiuose. Jie suskirstyti į penkias kategorijas, tokias kaip: šeimų ir draugų, įmonių ir mokyklų iššūkis. Eiti nebūna nei per anksti, nei per vėlai, todėl nepamiršti liks ir jauniausieji ar vyriausieji ėjikai – apdovanojimai bus skirti pačiam jauniausiam dalyviui ir aktyviausiam senjorui.

„Šis jau tradicija tapęs renginys tampa proga draugams, artimiesiems, praleisti kokybišką laiką drauge,o įmonių ar mokyklų bendruomenėms pažinti vieniems kitus ramioje aplinkoje, be streso“, – pasakojo projekto vadovė Goda Mankutė. „Ėjimas, kuris keičia, kviečia stabtelti nuolatiniame bėgime, skubėjime ir atkreipti dėmesį į mus supančią aplinką. Puikias sąlygas tam sukuria gamta ir grynas oras, pavyzdžiui šiemet Ėjime dalyvaujančių ištvermingiausiųjų 25 km atstumo trasą pasirinkusių dalyvių lauks sustojimas Lazdynėliuose esančiame Bukčių miške. Žalumoje skendanti ramybės vieta, kurioje prieš šimtą metų veikė tikra šaudykla!“, – dalinosi G. Mankutė.

Galimybė pamatyti dar neatrastas sostinės vietas

Gegužės 19-ąją dalyviai gali rinktis iš trijų skirtingo ilgio trasų (5 km, 10 km ar 25 km). Šios trasos prasideda ir baigiasi Vilniaus centre – Nepriklausomybės aikštėje šalia LR Seimo rūmų, o jų ruožas tęsis per Žvėryną, Karoliniškes ir kitus gražiausius ar dar nematytus Vilniaus gamtos kampelius.

Ėjimas, kuris keičia

Kiekvienoje trasoje dalyvių lauks poilsio stotelės, o jose – įvairios pažintinės ir pramoginės partnerių veiklos. Didelis dėmesys skiriamas ir vaikams. Jų lauks muilo burbulai, laikinos tatuiruotės, ėjimas kojūkais bei lauko žaidimai.

Ėjimo renginio pradžia sekmadienį, gegužės 19 d., Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje. Nemokama registracija į renginį – www.ejimas.lt. Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.