Be to, sesijoje bus išklausytas prezidentės D. Grybauskaitės metinis pranešimas, Vyriausybės metinė veiklos ataskaita.

Tarp darbų programos prioritetų yra ekonomikos augimas, užimtumo didinimas, skurdo ir socialinės atskirties mažinimas, patikimi ir tvarūs valstybės finansai, laipsniškas biudžeto pajamų didinimas, energetinio efektyvumo ir saugumo didinimas, švietimo, mokslo, kultūros politikos įgyvendinimas gerinant kokybę ir prieinamumą.

Prioritetiniais taip pat laikomi teisės aktai, susiję su Lietuvos naryste Europos Sąjungoje, Konstitucinio Teismo nutarimų įgyvendinimas, statutinių teisinių santykių reglamentavimo tobulinimas ir teisėtvarkos gerinimas. Prie svarbiausių darbų priskirtas ir pasiruošimas pirmininkauti ES Tarybai.

Teisės aktų projektais ketinama didinti gyventojų užimtumą ir skatinti naujų darbo vietų kūrimą. Planuojama taikyti naują bedarbių profesinio mokymo modelį, padaryti profesinį mokymą patrauklesnį tiek darbdaviams ir bedarbiams, tiek profesinio mokymo teikėjams.

Planuojama supaprastinti teritorijų planavimą, nustatyti teisinio reguliavimo priemones, leidžiančias įvertinti su nemokumu susijusius nesąžiningus verslo subjektų veiksmus, ir asmenims, privedusiems įmonę prie bankroto tyčia, nustatyti jų civilinę atsakomybę. Be to, numatoma tobulinti akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių valdymą mažinant administracinę naštą, teisiškai aiškiau reglamentuoti laisvosios ekonominės zonos teritorijos nuomą. Bus siekiama tobulinti piniginės socialinės paramos sistemą, siekiant, kad ji būtų teikiama racionaliau, ir sudaryti teisines prielaidas efektyviau vykdyti daugiabučių namų atnaujinimą (modernizavimą).

Energetika, kaip ir praėjusiose sesijose, ir toliau išlieka prioritetinė sritis. Energetinio efektyvumo ir saugumo didinimo srities projektais numatoma reglamentuoti daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) procesą - skatinti savivaldybių tarybų tvirtinamų energinį efektyvumą didinančių programų rengimą ir jų įgyvendinimą.

Tarp prioritetinių sesijos klausimų - patikimi ir tvarūs valstybės finansai, laipsniškas biudžeto pajamų didinimas. Įstatymų projektais siūloma didinti viešųjų įstaigų veiklos skaidrumą ir supaprastinti jų steigimo procedūras, didinti viešųjų pirkimų skaidrumą ir mažinti administracinę naštą, sudaryti geresnes sąlygas smulkiajam ir vidutiniam verslui dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, užtikrinti veiksmingą korupcijos priežasčių atskirose viešojo sektoriaus srityse šalinimą. Parlamentarai taip pat ketina sugriežtinti atsakomybę už stambią kontrabandą.

Planuojama užtikrinti saugią ir patikimą kredito unijų veiklą, spręsti klausimą dėl privalomo visų kredito unijų dalyvavimo Centrinės kredito unijos prevencinėje priežiūros, likvidumo bei mokumo užtikrinimo sistemoje.

Pavasario sesijoje parlamentas didelį dėmesį skirs švietimo, mokslo, kultūros politikos įgyvendinimui. Į darbų programą siūlomais įrašyti projektais siekiama reaguoti į esamas pedagoginės bendruomenės aktualijas ir spręsti švietimo srities problemas, reglamentuoti asmenų, priklausančių tautinėms bendrijoms, sampratą, teisių ir laisvių apsaugą. Įstatymų leidėjai ketina tobulinti valstybinių muziejų valdymą, pakeisti bibliotekų veiklos finansavimo, valdymo reglamentavimą ir nustatyti iki šiol nereglamentuotą bibliotekų vadovų skyrimo į pareigas tvarką.

Seimas svarstys siūlymus nustatyti bendrą visiems vidaus tarnybos sistemos pareigūnams taikomą darbo užmokesčio sistemą, suvienodinti pareigūnų tarnybinės veiklos vertinimo sistemą. Taip pat ketinama tobulinti tarnybos policijoje santykių teisinį reglamentavimą, reformuoti policiją remiantis veiksmingumo ir ekonomiškumo principais. Šios srities projektais siūloma tobulinti saugaus eismo teisinį reguliavimą, tobulinti Baudžiamojo proceso kodekso ir Baudžiamojo kodekso nuostatas, siekiant optimizuoti, pagreitinti ir supaprastinti baudžiamąjį procesą, įgyvendinti ES teisės aktus.

Sekmadienį į Seimo pavasario sesiją susirinkusius parlamentarus pasveikins Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.

Prioritetinius sesijos darbus pristatys Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys, Vyriausybės teikiamus įstatymų projektus - Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką pavasario sesijos metu, nuo kovo 10 d. iki birželio 30 d., planuojama surengti 54 plenarinius posėdžius.