Už įstatymo projektą balsavo 56 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 4 parlamentarai.

Įstatymu siūloma odontologų bendruomenei grąžinti savireguliacijos funkcijas, tokias kaip licencijų gydytojams išdavimas ir atėmimas.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas siūlė, kad narystė Odontologų rūmuose nebūtų privaloma. Visgi šio siūlymo Seimas nesvarstė, nes balsavime taip pat nedalyvavo reikiamas skaičius parlamentarų.

Šiuo metu licencijas gydytojams odontologams išduoda Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba.

Odontologų rūmų įstatymo projektas Seime sukėlė daug aršių diskusijų ir komitete buvo svarstomas nuo 2021-ųjų metų. Lapkričio pabaigoje, prieš pritariant projektui Sveikatos reikalų komitete, susiginčijo ir valdančiosios koalicijos partneriai. Laisvės frakcijos narė Ieva Pakarklytė kaltino komiteto pirmininką, konservatorių A. Matulą specialiai vilkinant odontologų savarankiškumą įteisinantį projektą.

Tokius kaltinimus A. Matulas atmetė teigdamas, kad ne vienas įstatymo projektas Seimo komitetuose yra svarstomas ilgiau nei metus. Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas buvo užsiminęs ir apie galimą A. Matulo viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

Odontologų rūmų atstovai taip pat yra kreipęsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją bei parlamento vadovę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl delsimo priimti įstatymą.

Seimui po svarstymo pritarus Odontologų rūmų įstatymui, A. Matulas Seimo Sveikatos reikalų komitetui siūlė atsisakyti nuostatos dėl privalomos narystės rūmuose. Visgi komitetas šiai iniciatyvai nepritarė.

Odontologų rūmų įstatymas turėtų įsigalioti nuo 2025 metų pradžios.