Jis siūlo Seimui priimti specialų nutarimą, kuris įpareigotų parlamento valdybą ir kanceliariją imtis visų būtinų veiksmų, kad iki 2015 metų vasario 16 dienos valstybės herbas – Vytis būtų iškabintas Seimo plenarinių posėdžių salės herbinėje sienoje.

"Lietuvos valstybės herbas Vytis, siekiantis XIV amžiaus ištakas, yra ne tik vienas seniausių herbų Europoje, bet ir svarbiausias Lietuvos valstybingumo bei jo tęstinumo simbolis", - tvirtina V.Matulevičius.

Pasak jo, "valstybės herbas, nuo amžių simbolizuojantis ryžtingą valdovą, pasirengusį kalaviju apginti savo kraštą, ir Vytį – raitelį, kurio pasirodymas lemia pergalę, turėtų įkvėpti ir Seimo narius, nuolat primindamas, kad jie yra pašaukti tarnauti Lietuvos valstybei".

V.Matulevičiaus teigimu, nors herbas yra ant pagrindinės Seimo tribūnos, to nepakanka, jis neatlieka "tinkamos reprezentacinės funkcijos ir negali turėti deramo emocinio poveikio nei parlamentarams, nei parlamento darbą stebinčiai visuomenei, nei mūsų valstybės svečiams".

Didelis Vytis kabo istorinėje Kovo 11-osios salėje, tuo metu naujoje posėdžių salėje centrinę vietą užima valstybinė vėliava.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)