V. Čmilytės-Nielsen teigimu, tai, kad šis „planas“ atsidūrė viešumoje, rodo esamas įtampas ne koalicijoje, bet Laisvės partijoje.

„Sprendimas nutekinti vidinį partijos dokumentą sako daugiau ne apie santykius koalicijoje, bet apie įtampas pačioje Laisvės partijoje“, – „Žinių radijui“ teigė politikė, neabejodama, kad dokumento nutekinimas buvo sąmoningas veiksmas.

„Aš neabejoju, kad tai sąmoningas veiksmas. Tai yra reakcija į įtampas partijoje“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot Liberalų sąjūdžio pirmininkės, nesugebėdami tesėti rinkėjams duotų pažadų, Laisvės partijos lyderiai veikiausiai pradėjo ieškoti kaltųjų išorėje.

„Matydami, kad dosniai dalinti pažadai ir tų pažadų nepavyksta ištesėti, matyt, ieško kaltų išorėje, bet nemato savo atsakomybės. Žmogiškai tai galima suprasti, bet politiškai tai nėra labai brandu“, – sakė ji.

Pasak V. Čmilytė-Nielsen, protingiausia būtų jei visi nesutarimai būtų sprendžiami koalicijos lygiu.

„Aš manyčiau, kad dėl svarbiausių klausimų mes paprastai koalicijoje kalbame atvirai, o ne tekindami dokumentus“, – teigė ji, pridurdama, kad kandidatų į Europos komisaro pozicijas klausimas apskritai šiuo metu yra dar neaktualus.

„Matyt, Laisvės partija galės išplėtoti kažkuriame etape savo požiūrį į Europos komisaro skyrimo procesą. Kol kas tai yra klausimas, kuris nėra labai aktualus. Mes kalbame geriausiu atveju apie vasaros pradžią. Greičiausiai balsavimas bus kitą rudenį. Iki to laiko dar daug politinio vandens nutekės“, – teigė politikė.

Šią savaitę naujienų portalas Delfi informavo apie Laisvės partijos valdybos patvirtintą veiksmų planą, kuriame aptarti veiksmai tuo atveju, jei koalicijos partneriai tinkamai neparems „laisviečiams“ ypač svarbaus civilinės sąjungos projekto.

„Siekiant koalicijos partnerių paramos Civilinės sąjungos įstatymo projektui, Laisvės partija turi būti pasiruošusi visam galimų priimti sprendimų spektrui dėl koalicijos partneriams svarbiausių klausimų. Civilinės sąjungos įstatymo nepriėmimas reikštų koalicijos sutarties įsipareigojimų nevykdymą ir atrištų rankas Laisvės partijai jos nevykdyti taip pat“, – rašoma paviešintame dokumente.

Veiksmų plane teigiama, kad jei įstatymo priėmimas patirs nesėkmę, Laisvės partija „gali būti priversta“ blokuoti visus TS-LKD teikiamus kandidatus į Europos komisaro pozicijas. Tarp kandidatų į šią poziciją neoficialiai minimas Gabrielius Landsbergis. Kaip rašė Delfi, „laisviečiai“ mano, kad, siekiant patvirtinti kandidatą į eurokomisarus, Laisvės partijos balsai bus lemiantys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)