„Visi matome nerimą keliančius skaičius ir jei dėl vienos ar kitos nuostatos vien tik rekomendacijų nepakanka, gali tekti svarstyti ir tokį grąžinimą“, – ketvirtadienį Seimo žurnalistams sakė Seimo pirmininkė.

Ji neatmeta tikimybės, kad Seimas galėtų grįžti prie mišraus darbo būdo, tačiau, pasak V. Čmilytės-Nielsen, yra vertinami visi aspektai.

„Mišrus darbas suponuoja ne tik Statuto pakeitimą, tačiau ir pakankamai dideles investicijas į IT sistemas. Taip, tokias galimybes svarstome, bet vėlgi sveriame, ar tai prasminga investicija į IT sistemas, turint galvoje, kad Seimo nariai daugiausia yra linkę dirbti gyvai. O jei jau pablogėtų labai situacija, esame turėję patirtį darbo pakankamai sėkmingai nuotoliniu būdu“, – komentavo Seimo pirmininkė.

Visgi Vyriausybės planus kitą savaitę svarstyti karantino įvedimą dėl kaukių dėvėjimo uždarose erdvėse ir kai kurių renginių ribojimo kritikuoja opozicija.

Skvernelis: sugebėti vėl prieiti prie karantino reikia neeilinių gebėjimų

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis teigia, kad valdžia praleido progą vasarą.

„Blogai vertinu situaciją. Yra praleistas laikas, kuris buvo duotas natūraliai gamtos, kadangi šiltas metų laikotarpis yra tikrai palankus tą pauzę išnaudoti, kadangi virusas neplinta, bet nieko iš esmės nebuvo padaryta, kad turėtume sėkmingą vakcinacijos kampaniją. Ypatingai tose rizikingose amžiaus grupėse“, – pažymėjo S. Skvernelis.

Saulius Skvernelis

Jo teigimu, karantino įvedimas vėl nėra gerai ir kalbant apie gyventojų psichologinę būseną.

„Tai rodo, kad su pandemija ši Vyriausybė ir valdančioji dauguma nesusitvarkė“, – konstatavo politikas.

„Sugebėti, turint tiek persirgusių žmonių ir tiek vakcinų, kurias nupirko dar mūsų Vyriausybė, vėl prieiti prie karantino reikia neeilinių gebėjimų“, – pridūrė S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (857)