Šalia I. Rozovos veiksmų NSGK taip pat planuoja vertinti, ar tinkamai į gautą Valstybės saugumo departamento (VSD) informaciją reagavo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis bei buvęs NSGK vadovas Vytautas Bakas. Taip pat Seimo nariai aiškintųsi, ar žvalgybine informacija nebuvo manipuliuojama.

Paviešintoje VSD pažymoje dėl I. Rozovos patikrinimo teigiama, kad parlamentarė ilgą laiką palaikė neformalius ryšius su Lietuvoje rezidavusiais diplomatinio korpuso atstovais ir jų neatskleidė.
Taip pat VSD pažymi, kad I. Rozova su Rusijos diplomatais tarėsi apie finansinę paramą parlamentarės atstovaujamam Rusų aljansui bei aptardavo galimybes Rusų aljansui formuoti bendrą tautinėms mažumoms atstovaujantį politinį junginį kartu su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS).

Už nutarimo projektą, kuriame siūloma tyrimą pavesti Seimo NSGK, antradienį balsavo 77 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 12 parlamentarų.

Projekte kalbama ir apie galimybę inicijuoti apkaltą Seimo narei I. Rozovai ir kitiems parlamentarams, o tyrimą atlikti ir išvadą pateikti Seimo NSGK iki šių metų lapkričio 6 d.

Trečiadienį taip pat vyks ir išvažiuojamasis NSGK posėdis. Komiteto nariai vyks į VSD, kur, anot NSGK pirmininko D. Gaižausko, pasižiūrės technikos įsigijimus, panaudotų lėšų realizavimą bei modernizaciją.