„Tuo pačiu LFF sprendimai nesudarys pagrindo didinti finansavimo. O tai reiškia ir nebus realių pokyčių ir rezultatų. Todėl svarbu, kad įstatyme įrašytos nuostatos būtų įgyvendintos pilna apimti. Nuo to priklausys ir įstatymo svarstymo eiga“, – Eltai teigė M. Majauskas.

Jam pritarė ir Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, tvirtinęs, kad LFF sprendimai nereiškia, jog politikai sėdės sudėję rankas.

„Ledai pajudėjo, pagaliau matome konstruktyvų LFF elgesį. Tačiau tai nereiškia, jog sėdėsime rankas sudėję. Tikimės greitų ir principingų sprendimų, kurie užtikrintų, kad federacijos valdyme negalėtų dalyvauti su kriminaliniu pasauliu siejami asmenys“, – sakė L. Kasčiūnas.

ELTA primena, kad Seime, atsižvelgiant į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) problemas ir reikalingą pertvarką, parengtas federacijos tiesioginio valdymo įstatymas. Juo siekiama perimti tam tikras LFF vykdomas funkcijas, tačiau tik tokia apimtimi, ir tik tokiam laikui, kurie yra reikalingi pašalinti rizikoms nepažeidžiant ilgalaikių savivaldos principų, kuriais yra grindžiama sporto politika Lietuvoje.

Eltos gautame dokumente tvirtinama, kad šio įstatymo paskirtis – užtikrinti skaidrų ir demokratišką Lietuvos futbolo valdymą, grįstą atitinkamų Lietuvos Respublikos įstatymų, taikomų valstybės sporto politikos formavimui ir ją įgyvendinančioms asociacijoms, nuostatomis bei užtikrinti tokių įstatymų nuostatų įgyvendinimą Lietuvos futbole.

Vienas iš įstatymo autorių, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas tvirtina, kad šiuo įstatymo projektu siekiama skaidraus ir demokratiško LFF valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

Trečiadienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė oficialų UEFA vertinimą dėl Lietuvos Respublikos Seime užregistruoto įstatymo projekto Dėl Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo, su kuriuo FIFA ir UEFA supažindino įstatymo projekto iniciatoriai.

Tarptautinių futbolo organizacijų, kurių narė yra Lietuvos futbolo federacija, vertinimu, tokio įstatymo priėmimas yra FIFA ir UEFA statuto nuostatų pažeidimas, už kurį Lietuvos futbolui gresia tiesioginės pasekmės: nacionalinių rinktinių dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas, Lietuvos futbolo klubų dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas, visų Lietuvos futbolo federacijos, kaip FIFA ir UEFA nario, įgaliojimų sustabdymas bei FIFA ir UEFA finansinės pagalbos Lietuvos futbolui nutraukimas.

Tuo tarpu Seimo nariai M Majauskas ir Laurynas Kasčiūnas, reaguodami į UEFA vertinimą dėl Seimo siekio įvesti tiesioginį valdymą Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), kuriame aiškinama, kad už tai gresia nacionalinės rinktinės ir klubų dalyvavimo tarptautiniuose turnyruose tvirtina, kad viskas yra federacijos rankose.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas L. Kasčiūnas tvirtina, kad jeigu LFF sutiks organizuoti skaidrius rinkimus, nebus jokio poreikio tiesioginiam valdymui.

Galiausiai, antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Specialioji darbo grupė, siekdama iškeltų tikslų organizacijoje tobulintant valdymą bei efektyvinant Lietuvos futbolo veiklą, darbinio posėdžio metu nutarė aukščiausiam LFF valdymo organui – visuotinei narių konferencijai – teikti įstatų pakeitimo projektą, rašoma LFF pranešime.

Projekte, be kitų pakeitimų, numatyta galimybė Lietuvos aukšto meistriškumo futbolo (Optibet A Lyga, Optibet Pirma lyga, LFF II lyga, Spark Energy Moterų A lyga, Futsal A lyga) klubams tiesiogiai deleguoti savo atstovus į LFF Konferenciją. Taip pat, siūloma organizacijos prezidentą ir viceprezidentus, Vykdomojo komiteto bei Etikos komisijos narius rinkti Konferencijoje. Galiausiai, siekiama nustatyti reikalavimą, kad visi renkami LFF vadovai turi atitikti tarptautinių futbolo organizacijų FIFA ir UEFA direktyvose nustatytus reikalavimus reputacijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją