„Yra įvairus alkoholis, yra tiek lietuviškų gėrimų, tiek ir užsienietiškų. Šampanas, putojantis vynas, baltas, raudonas vynas. Alkoholiniai gėrimai iki 15 laipsnių stiprumo“, – Eltai tvirtino A. Tendzegolskienė.

ELTA primena, kad rugsėjo pabaigoje Seimo valdyba nusprendė leisti parlamento rūmų maitinimo įstaigoms prekiauti ne stipresniais nei 15 proc. alkoholiniais gėrimais. Tuo metu buvo viliamasi, kad toks leidimas padės pritraukti įmonę, teikiančią maitinimo paslaugas parlamentarams.

Seimo valdyba 2016 m., kada parlamente dominavo Ramūno Karbauskio vedami „valstiečiai“, buvo priėmusi sprendimą parlamento maitinimo įstaigose nebeprekiauti alkoholiu. Kaip tuo metu tikino iniciatoriai, Seimas yra ne ta vieta, kurioje turėtų būti geriami alkoholiniai gėrimai.

Seimo kavinėse bei restorane ir iki „valstiečių“ valdžios kelerius metus buvo neleista prekiauti alkoholiniais gėrimai. Tokie sprendimai buvo priimti buvusio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva. Tačiau Lietuvai pirmininkaujant ES, galimybė įsigyti alkoholinių gėrimų Seimo restorane bei valgykloje buvo grąžinta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)