„Gerbiamieji, informuojame, kad COVID-19 diagnozė patvirtinta vienam Seimo kanceliarijos
darbuotojui.

Seimo kanceliarija šiuo metu jau yra nustačiusi darbuotojo, galėjusio kelti ligos platinimo pavojų, kontaktus Seimo rūmuose (jų yra tik keletas). Kiekvienas asmuo, kuris turėjo kontaktų su šiuo darbuotoju, taip pat tam tikromis dienomis su šiuo darbuotoju dirbo viename Seimo rūmų aukšte ir galimai naudojosi bendrosiomis patalpomis, bus informuotas asmeniškai“, – rašome laiške.

Seimas iš karto ėmėsi priemonių, žadama, kad Seimo posėdis vyks, tačiau į salę parlamentarai ateis tik balsuoti.

„Šiuo metu Seimo komitetų, komisijų posėdžiai ir Seimo kanceliarijos darbas, kiek įmanoma, organizuojami nuotoliniu būdu. Taip darbas bus organizuojamas ir toliau. Ypatingo atsargumo bus imtasi ir organizuojant Seimo posėdžius. Artimiausias jų numatytas kovo 31 dieną. Seimo nariai į posėdžių salę turės ateiti tik balsuoti, o klausyti įstatymų pateikimus ar diskusijas (jei jose nenorės dalyvauti) galės iš savo kabinetų“, – rašoma Seimo pranešime.

Kiek vėliau informacija buvo patikslinta – nurodyta, kuriuo metu minėtas Seimo darbuotojas dirbo parlamente.

„Vienam Seimo kanceliarijos darbuotojui nustačius COVID-19 diagnozę, 5 asmenys, Seimo rūmuose su juo turėję tiesioginį kontaktą, paprašyti izoliuotis ir stebėti savo būklę. Sergantis darbuotojas dirbo Seimo III r. 5 aukšte kovo 12, 13, 16 d. ir 17 d. iki pietų. Patalpos dezinfekuojamos ir imamasi visų apsaugos priemonių“, – praneša Seimas.

Dėl teisės aktų reikalavimų Seimo kanceliarija atskleisti vardų ir pavardžių negali.

„Seimo kanceliarijos darbuotojas naudojosi III r. įėjimu bei liftu. Seimo kanceliarija numatydama tokio atvejo galimybę, prieš kelias savaites ėmėsi atitinkamų priemonių, tarp kurių – dažnesnis patalpų ir paviršių dezinfekavimas. Taip pat yra susisiekta su visais asmenimis, su kuriais turėjo kontaktų 5 minėtieji su infekuotoju turėję tiesioginių kontaktų“, – praneša Seimas.

Kovo 31 dieną Seimas rinksis į nenumatytą plenarinį posėdį.

Sušaukti šį posėdį nutarė pirmadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės teigimu, nenumatytame posėdyje planuojama slaptu balsavimu paskirti 3 naujus Konstitucinio Teismo teisėjus, taip pat Aukščiausiojo Teismo pirmininkę.

Planuojama, kad iš Vyriausybės atkeliaus įstatymų pataisų paketas, susijęs su koronaviruso krizės suvaldymu. Tai Finansinių priemonių rinkų įstatymo pataisos, Administracinių nusižengimų kodekso pataisos, Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės, Užimtumo įstatymų, Darbo kodekso pakeitimo projektas, kiti dokumentai.

Daugelį teisės aktų pakeitimų Vyriausybė prašo svarstyti ypatingos skubos tvarka.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad bus imtasi visų būtinų priemonių, saugant sveikatą. „Visų Seimo narių paprašiau, kad jie įvertintų savo sveikatos padėtį, įvertintų, ar mes nesame vieni kitiems pavojingi. Visų įeinant į posėdžių salę prašysime, kad jie būtų kuo nors pasipuošę“, – pirmadienį po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė V. Pranckietis. Beje, kaukėmis buvo pasipuošę ir Seimo valdybos nariai, ir žurnalistai.

V. Pranckiečio duomenimis, šiuo metu izoliavęsi yra du Seimo nariai, tačiau jų pavardžių jis neatskleidė, nes tai susiję su sveikatos duomenimis.

Nenumatyto posėdžio darbą planuojama organizuoti taip, kad visi balsavimai būtų vienu metu, o projektų pateikimus, diskusijas parlamentarai galėtų žiūrėti būdami savo darbo kabinetuose.