Iniciatyvai po svarstymo pritarė 113 parlamentarų, prieš balsavo vienas Seimo narys.

Siūlymą inicijavo Vilniaus miesto savivaldybės taryba, Seimui jį teikia Vidaus reikalų ministerija (VRM). Įstatymo projektą spalio mėnesį dar derins Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas.

Ji atkreipė dėmesį, jog šiuo metu savivaldybių ribos Vilniaus miesto savivaldybėje kerta 60 sklypų, Vilniaus rajono savivaldybėje – 67 sklypus, o Trakų rajone – 2 sklypus.

„Trakų rajone tai – Aukštadvario, Onuškio miesteliai, Vilniaus miesto savivaldybėje – Vilniaus miestas, o Vilniaus rajono savivaldybėje – Bezdonių, Šumsko, Maišiagalos ir Mickūnų miesteliai, kurių teritorijų ribas būtina sutvarkyti, siekiant sklandaus minėtų įstatymo nuostatų įgyvendinimo“, – detalizavo S. Ščajevienė.

Kaip pažymima aiškinamajame projekto rašte, tai, kad Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos riba kerta kai kuriuos ant savivaldybių teritorijų ribos esančius sklypus ir pastatus, kelius, vandens telkinius, sukelia problemų planuojant teritorijas ir formuojant nekilnojamojo turto ribas. Dėl to įvairių sunkumų patiria nekilnojamojo ir turto savininkai, matininkai, projektuotojai, šiuos darbus organizuojantys ir kiti asmenys, todėl ją būtina spręsti.

Numatoma, kad, priėmus įstatymą, bus nustatytos teisės aktų reikalavimus atitinkančios trijų besiribojančių savivaldybių teritorijų ribos, taip pat bus sukurtos prielaidos šioms savivaldybėms teikti dokumentus dėl jų teritorijose esančių gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų tvarkymo.

Skelbiama, kad iš apklausoje dalyvavusių 29 vietos gyventojų, ribų perbraižymą palaikė 19 asmenų. Tai sudaro 65,51 proc. visų apklausos dalyvių.