Antradienį Seimas turėjo balsuoti dėl nutarimo projekto, kuriam pritarus parlamentas kreiptūsį į prezidentę Dalią Grybauskaitę su siūlymu atleisti D. Valį iš pareigų. Tačiau šis punktas išbrauktas iš antradienio posėdžio darbotvarkės. Tai DELFI patvirtino Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas, socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Sprendimą kol kas nebalsuoti dėl generalinio prokuroro likimo politikas aiškino lakoniškai: „Komitetas neapsvarstė“.

Pasak jo, taip balsavimas dėl D. Valio nukeliamas bent porai savaičių. „Ketvirtadienį nebus posėdžio. Rytoj – biudžeto pateikimas. Ir po to daroma dviejų savaičių pertrauke dėl biudžeto svarstymo“, - aiškino J. Sabatauskas.

DELFI primena, jog siūlymą išversti D. Valį palaiko dvi valdančiosios partijos ir viena opozicinė frakcija. Už siūlymą siekti generalinio prokuroro atleidimo praėjusią savaitę balsavo „Tvarkos ir teisingumo“, Darbo partijos bei Liberalų sąjūdžio frakcijos. Tuo tarpu valdančiajai koalicijai priklausantys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos politikai iniciatyvos nebuvo linkę palaikyti, o socialdemokratai susiskaldė ir vieningos nuomonės šiuo klausimu neturėjo.

Prezidentė D. Grybauskaitė yra pareiškusi, kad nemato pagrindo D. Valio atleidimui. Premjeras Algirdas Butkevičius taip pat teigė manantis, kad generalinis prokuroras „padarė išvadas“ ir gali dirbti toliau.