DELFI TV laidoje „Iš esmės“ jis pripažino, kad situacija su LRT nėra pati maloniausia, tačiau jis neketina nuleisti rankų ir toliau vykdyti savo žurnalisto, kaip pats supranta, misiją – šviesti visuomenę, kuri šiuo metu išgyvena istorinį lūžį, mat Kremliaus drakonas išdrįso pakelti galvą. Todėl ir Lietuvoje būtina kelti klausimus, ką reikėtų ginti, jei mus užpultų Rusija – valstybę ar tėvynę.

Jam ir pačiam pastaruoju metu teko susidurti su situacija, kai reikia ginti žodžio laisvę. Žurnalistas socialiniame tinkle parašė įrašą, kad „Teisingumo ministrė iškėlė drausminę bylą Ignui Vėgėlei dėl to, kad jis kėlė klausimus. Jie gali patikti, gali nepatikti, tačiau tokią teisę garantuoja Lietuvos Respublikos Konstitucija. Manau, kad tai yra vienas iš baisiausių žingsnių, kuriuo pasikėsinta į laisvę. Kaip ir putino ruzzijoje nepatinkančius žmones siekiama užčiaupti. Nemanau, kad šiai ministrei yra vieta Vyriausybėje.“

Po šio įrašo nuobaudą jam skyrė LRT etikos kontrolierė, o kai ginčas persikėlė į LRT Tarybą, pastaroji palaikė etikos kontrolierę, kuri buvo įpareigojusi įrašą pašalinti, o V. Savukynui skirti nuobaudą, nes jis pažeidė tris LRT Etikos kodekso straipsnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)