„Situacija šeštadienį gali būti šiek tiek įtempta dėl tos priežasties, kad Vilniaus savivaldybė yra davusi leidimą ne tik jūsų minėtam mitingui, bet ir kitam, prie Seimo. Jeigu kartais bus du mitingai Vilniuje tą pačią dieną, tai pareikalaus daug jėgų. Policija, kaip visada, yra pasiruošusi, vidaus reikalų ministro įsakymu papildomai yra skirta per 300 Viešojo saugumo policijos pareigūnų“, - teigė ministras, atsakydamas į konservatoriaus Ryto Kupčinsko klausimą apie tvarką mitingų metu.

DELFI primena, kad šeštadienį Vilniuje vyks du mitingai: viename jų lenkai ir rusai protestuos prieš Švietimo įstatymą, sustiprinantį lietuvių kalbos mokymą tautinių mažumų mokyklose, kitame – vadinamieji visuomenininkai išsakys savo poziciją Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) skandalo kontekste.

Kaip žinoma, Lietuvą ne pirmą savaitę krečia krizė, kurios epicentre atsidūrė vidaus reikalų ministrui pavaldi FNTT. Mitingą organizuojantys vadinamieji visuomenininkai – Bronius Genzelis, Darius Kuolis, Alvydas Medalinskas, Romualdas Ozolas, Naglis Puteikis, Audrius Nakas bei Šarūnas Valentinavičius – FNTT skandale palaiko konservatorių pusę.

Primenama, kad R. Palaitis atleido buvusį FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų, mat jie buvo įtarti nutekinę informaciją apie planus nacionalizuoti „Snorą“.

Iškart po to koalicijoje tarp konservatorių ir liberalcentristų kilo įtampa: konservatoriai pareikalavo R. Palaičio atsistatydinimo, FNTT pertvarkos, pareigūnų grąžinimo į darbą bei konkurso nutraukimo FNTT direktoriaus pareigoms užimti. Liberakcentristai sako norintys dirbti koalicijoje, bet sutinka tik reorganizuoti FNTT.