„Aš manyčiau, kad tai būtų logiškas veiksmas. Tikrai NSGK pirmininkas, kuris labai aktyviai dirba gynybos ir saugumo srityje, domisi, nuo pat pirmų dienų dirba, ir, manyčiau, kad tai būtų logiškiausias ėjimas, sprendimas, ypač suprantant gana įtemptą ir sudėtingą situaciją, kad reikalingas labai didelių apsisukimų žmogus, pareigūnas“, – LRT televizijai sakė P. Saudargas.

Nors priežastys, kodėl ministras atsistatydina nėra aiškios, TS-LKD frakcijos narys svarsto, kad prašymas galėtų būti tenkinamas dėl krašto apsaugos srityje norimo „didesnio tempo“.

„Nežinau, kokios čia paskutinių dienų priežastys, jos spaudoje įvairiai spekuliuojamos, tačiau bendrai, kodėl Ingrida Šimonytė galėtų tenkinti tą atsistatydinimą, tai galėtų būti tokios, kad vis tiktai yra tokia įtempta geopolitinė situacija, kad reikia dinamikos, didesnio tempo šioje srityje, kuri Lietuvai yra aktualiausia pastaruoju metu, t. y. Krašto apsaugos ministerija“, – nurodo politikas.

ELTA primena, kad penktadienį socialiniuose tinkluose pasirodė žurnalisto Edmundo Jakilaičio dviprasmiškas įrašas, sukėlęs įtarimą, jog ministras A. Anušauskas traukiasi iš pareigų.

Pasirodžius šiam įrašui, ELTA susisiekė su A. Anušausku. Visgi, jis tokios informacijos nei tvirtino, nei neigė – tik nukreipė apie galimą atsistatydinimą teirautis paties E. Jakilaičio.

Spėliojant, ar pasirodžiusi informacija yra teisinga, penktadienio vakarą Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriuo patvirtino, jog premjerė Ingrida Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą atsistatydinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)