Sąskrydyje dalyvavo ir aukščiausias pareigas užimantys šalies pareigūnai: Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis, keli Seimo ir Europos Parlamento nariai bei pastarąją savaitę pagarsėjęs Plungės rajono meras Audrius Klišonis.

Nors kelis šimtus partijos narių pasveikinti į sceną užlipę lyderiai sakė, kad ne politikuoti susirinko, tačiau to savo kalbose jiems išvengti nepavyko.

Susirinkusius sąskrydžio dalyvius sveikinęs Seimo pirmininkas V. Pranckietis be kita ko tarė: „Po dviejų savaičių į šiltus kraštus išskris gandrai. Būtų gerai, kad išskristų ir kregždutės. Ir niekuomet nebegrįžtų“.

Šie jo žodžiai sulaukė garsaus juoko ir audringų ovacijų.

Po Seimo pirmininko kalbėjęs premjeras S. Skvernelis mėgino užglaistyti kolegos ištartus žodžius. „Ne politikuoti čia susirinkome. Tačiau girdint, kad kai kurie politikais tapę milijonieriai grasina po 2020 m. rinkimų panaikinti viską, ką mes esame padarę, norisi dirbti dar atkakliau. Juolab kad milijonieriais tie politikai tapo tik išrinkus į Seimą“, - mįslingai kalbėjo premjeras.

Tačiau iškilmingosios dalies pabaigoje žodį taręs LVŽS pirmininkas bei šios partijos seniūnas Seime Ramūnas Karbauskis praskleidė paslapties uždangą. Jis partiečiams priminė, kad po metų laukia dveji rinkimai, kurie ne tik taps iššūkiu LVŽS, bet ir, sėkmingai jiems susiklosčius, iškels partiją į politikos aukštumas.

„Tikiu, kad po metų šioje, o gal kitoje vietoje, vyksiančiame partijos sąskrydyje mus pagerbs ir prezidentas. Labai to mums linkiu. Akivaizdu, kad ir metų turėsime daugiau. Ne tiek, kiek dabar, o 25. Premjeras buvo politkorektiškas ir neįvardijo žmogaus, kuris iš neapykantos mums, iš desperatiško noro padaryti kuo blogiau Lietuvai. Tai – Gabrielius Landsbergis. Jis dar sakė, kad visus mūsų darbus panaikins, ir taip toliau. Linkiu mums daryti darbus tokius, kad jų niekas negalėtų sunaikinti. Visiems palinkėdamas sveikatos, stiprybės, linkiu gerų artėjančių metų“, - partijos narius atkakliai politinei kovai nuteikė R. Karbauskis.

Sąskrydyje dalyvavo ir vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Seimo nariai Agnė Širinskienė, Dainius Kepenis, Bronius Markauskas, Algimantas Kirkutis, Egidijus Vareikis, Valentinas Bukauskas, Andriejus Stančikas. Europos parlamento narys Bronis Ropė.

Sąskrydyje dalyvavo ir kitų politinių partijų nariai. Tai socialdemokratų darbo partijos atstovė Rimantė Šalaševičiūtė ir buvęs Lietuvos liberalų sąjūdžio ir Europos Parlamento narys Antanas Guoga.
Politikas paklaustas, ką veikia svetimos partijos renginyje, nesutriko.

„Turėjau pakvietimą, todėl ir pagalvojau užsukti. Žmona taip pat (kilusi) iš šių kraštų, tai labai patogiai buvo čia atvažiuoti ir aplankyti valstiečių sąskrydį. Žmona susirgo, tai namie turėjo likti, į sąskrydį atvykau vienas. Man, kaip Europos Parlamento nariui, reikia draugauti su visomis partijomis draugauti, pasiūlymus pateikti, padėti, kad Lietuvos žmonės būtų priimti kuo geresni sprendimai. Todėl su visomis partijomis draugauju“, - DELFI sakė A. Guoga.

Sąskrydyje LVŽS skyrių nariai iš visos Lietuvos dalyvavo gardžiausio sūrio rinkimuose ir gražiausiai padabintos palapinės konkurse.

Sportiškiausieji rungėsi įvairiose sportinėse rungtyse, o popiet vyko šaškių simultanas su pačiu LVŽS pirmininku R, Karbauskiu.

Beje, niekas nedrįso vaišintis nei alumi, juolab stipresniais gėrimais.