Vienas iš senųjų, išties istorinių, o kartu ir invazinių kelių į Rytus nuo Vilniaus kelis šimtmečius buvo vadinamas Juoduoju. Šiandien jo atkarpa nuo Vilnių ir Vilniaus rajoną skiriančios geležinkelio pervažos vadinama Šumsko plentu. Vos už pusantro kilometro dar toliau į Rytus, ties žiedine sankryža į akis krenta dominuojantys pilki griežtų formų pastatai, per visą perimetrą aptverti tvora.

Dar prieš kelerius metus čia buvo žolėmis apaugęs plynas laukas, o 2022-ųjų rugpjūtį šviežiai išraustoje statybų aikštelėje prasidėjo seniai lauktos vieno iš trijų naujų karinių miestelių statybos. Tai ne šiaip unikalūs projektai – pirmą kartą nuo 1990-ųjų tokie kariniai miesteliai Lietuvos kariuomenei statomi visiškai nuo nulio, su visa reikalinga ir apgalvota infrastruktūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)