„Manau, kad prašymas dėl atsistatydinimo truputį buvo skubotas ir šiek tiek padiktuotas susidariusios emocinės situacijos. Aš tikrai S. Skvernelio prašymo netenkinu“, – pareškė A. Butkevičius.

„Priimu sprendimą dirbti su ministru pirmininku komandoje likusį laiką iki kito rudens ir tikrai padaryti darbus, kurie yra nepopulistiniai, nepopuliarūs galbūt, bet būdini ne tik vidaus reikalų sistemai, bet pirmiausia Lietuvos žmonių saugumui“, – sakė S. Skvernelis.

A. Butkevičius sakė trečiadienį apie tai informuosiantis prezidentę Dalią Grybauskaitę.

A. Butkevičius žurnalistams pareiškė teigiamai vertinantis S. Skvernelio darbą, profesionalumą ir kompetenciją. Pasak premjero, ministrui per trumpą laiką pavyko atlikti didžiulius darbus, imtis vidaus reikalų sistemos pertvarkos. Premjeras pažymėjo gerus statutinių darbuotojų atsiliepimus apie ministrą bei visuomenės vertinimą.

Be kita ko, A. Butkevičius S. Skverneliui pažadėjo kitų metų biudžeto asignavimų padidinimą – bus ieškoma lėšų, kad mažiausiai apmokamiems statutiniams darbuotojams būtų galima darbo užmokestį ateinančiais metais padidinti iki 600 EUR.

Su D. Grybauskaite ir L. Graužiniene nekalbėjo

„Kiekvienas galvoja asmeniškai, demaršas, nedemaršas, aš nieko nesiekiau, apie reitingus negalvojau, tikrai, matyt, joks polittechnologas negalėjo galvoti, kad bus tokia reakcija. (…) Dar kartą sakau – rinkimai man neprasidėjo ir neprasidės“, – į žurnalistų klausimą, ar tokiu demaršu siekė pasikelti reitingus, atsakė S. Skvernelis.

Į klausimą, kaip seksis toliau dirbti su prezidente D. Grybauskaite ir Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, S. Skvernelis atsakė žadėdamas laikytis Konstitucijos ir įstatymų, kuriuose aiškiai įtvirtintas valdžių atskyrimo principas. Ministras sakė pastaruoju metu nesikalbėjęs nei su D. Grybauskaite, nei su L. Graužiniene.

Prezidentūra S. Skvernelio sprendimo likti nekomentuoja ir kartoja tai, ką sakė praėjusį penktadienį: tai – ministro sprendimas.

„Iš tikrųjų aš nenorėčiau dalyvauti rinkiminėse kampanijose ir todėl negaliu nieko pridėti prie to, ką esu pasakiusi. Sprendimą turi daryti pats ministras ir todėl, kol neturiu teikimo, neturiu ką komentuoti“, – penktadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

DELFI primena, kad S. Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą įteikė lapkričio 20 dieną, kai sulaukė prezidentės D. Grybauskaitės kritikos tiek dėl incidento su kalašnikovu, tiek dėl netinkamo valstybės vadovų informavimo apie to asmens paieškos operaciją.

Tuomet vizito į Kiniją išvykęs A. Butkevičius sakė bandysiąs įkalbėti S. Skvernelį persigalvoti.

Po lapkričio 19 dieną vykusios paieškos operacijos S. Skvernelis įsivėlė į konfliktą su L. Graužiniene. Ji pareiškė, kad operacijos metu per pokalbį telefonu iš ministro negavo informacijos apie įvykį. Tuo metu S. Skvernelis teigė, kad parlamento pirmininkė jam trukdė dirbti.