Šaukimą atnešė spalio 6-osios vakare. Dokumentą įteikė žmonai ir pranešė, kad „tol lankysis, kol ras vyriškį namuose“.

„Kol kas nesuvokiu, kaip atsakyti į šaukimą. Neketinu išvykti iš Rusijos. Pamėginsiu kreiptis į Lietuvos ambasadą, tik kaip ji man padės? Sakys grįžti į Lietuvą, bet aš nenoriu, čia turiu šeimą“, – sakė lietuvis.

Edgaras gyvena Rusijoje nuo 2000-ųjų pradžios, 2016 m. jam išduotas leidimas gyventi šalyje. Pagal įstatymus, užsieniečiai tarnauja Rusijos kariuomenėje tik kaip savanoriai.

Kremlius neigia pranešimus, kad iš Rusijos jau galimai išvyko apie 700 tūkst. nuo mobilizacijos bėgančių žmonių

Kremlius trečiadienį paneigė pranešimus, kad nuo rugsėjo 21 d., kai Rusijoje buvo paskelbta mobilizacija, iš šalies jau išvyko apie 700 tūkst. karo tarnybos norinčių išvengti žmonių, praneša „Sky News“.

Anksčiau šią savaitę leidinys „Forbes“ citavo šaltinį, kuris teigė, kad iš Rusijos jau pasitraukė beveik 1 mln. žmonių, o dar vienas šaltinis dalinosi duomenimis, jog išvykusiųjų skaičius siekia 600–700 tūkst.

Reaguodamas į atitinkamus pranešimus, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas spaudos konferencijoje savo ruožtu pareiškė neturįs konkrečių skaičių.

Rusija teigia, kad per dvi savaites mobilizavo daugiau kaip 200 tūkst. žmonių

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu antradienį pareiškė, kad nuo rugsėjo 21 d., kai šalyje buvo paskelbta dalinė mobilizacija, į karo tarnybą pašaukta jau daugiau kaip 200 tūkst. žmonių.
„Iki šios dienos į kariuomenę pašaukta daugiau kaip 200 tūkst. žmonių“, – televizijos transliuotame susitikime teigė S. Šoigu. Pasak ministro, visi pašauktieji apmokomi „80-yje poligonų ir mokymo centrų“.

S. Šoigu susitikime pareikalavo karo vadų „greitai paruošti mobilizuotuosiuosius kovai“ ir surengti papildomus jų mokymus, kuriuose dalyvautų „patyrę pareigūnai“.

Nors Kremlius šią mobilizaciją vadina daline ir oficialiai skelbia, kad planuoja pašaukti 300 tūkst. vyrų, manoma, kad iš tiesų ketinama mobilizuoti iki 1 mln. žmonių. Pradėdama tokią kampaniją, Rusija veikiausiai siekia sustiprinti savo pajėgas Ukrainoje. Nepaisant visko, nemažai rusų pradėjo reikšti nepasitenkinimą tokiais valdžios užmojais – kai kurie išėjo į gatves protestuoti, o kiti pradėjo masiškai vykti į užsienio šalis.

Apie padidėjusius Rusijos piliečių srautus, be kita ko, pranešė Kazachstanas, į kurį iš Rusijos iki šiol atvyko per 200 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)