Vyriausybės vadovas nori palaikyti Lietuvos krepšininkus iki paskutiniųjų varžybų, tačiau tikėtina, kad jam tai nepavyks. Mat A. Butkevičiaus planus koreguoja Lietuvą užgriuvusios problemos su Rusija.

Antradienį patvirtintu potvarkiu premjeras sudarė delegaciją, vykstančią į Slovėnijos sostinę Liublianą rugsėjo 20-23 dienomis. Daugumos delegacijos dalyvių komandiruotės laikas apribotas iki rugsėjo 21 d., tačiau ne paties A. Butkevičiaus. Jei Lietuvos krepšininkai žais dėl aukso arba bronzos medalių, tai vyks sekmadienį, rugsėjo 22 d.

Premjero atstovė Evelina Butkutė-Lazdauskienė DELFI teigė, jog A. Butkevičius nori palaikyti Lietuvos krepšininkus, tačiau kol kas planuojama, kad Vyriausybės vadovas į Lietuvą grįš jau šeštadienį.

„Premjeras, kaip Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios šalies premjeras, vyksta susitikti su Slovėnijos premjeru ir prezidentu. Planuojami tokie susitikimai. O dėl krepšinio – tikrai negaliu pasakyti, nes planuojame šeštadienį ryte išskristi atgal į Lietuvą. Turime bilietus šeštadienį ryte“, - kalbėjo E. Butkutė-Lazdauskienė.

Pasak jos, premjeras tikrai norėtų stebėti Lietuvos krepšininkų kovas aikštelėje, bet įtampa santykiuose su Rusija kol kas neleidžia to planuoti.

„Greičiausiai po vizito premjeras šeštadienį ryte važiuos į Vilnių. Aišku, kad premjeras norėtų (stebėti krepšinio varžybas - DELFI). Bet pas mus dabar pasikeitė situacija dėl Rusijos taikomų priemonių. Taigi premjeras nori kuo greičiau grįžti į Lietuvą, nors labai norėtų palaikyti ir mūsų krepšininkus, jeigu jie išeitų į finalą. Bet panašu, kad nepavyks“, - sakė premjero atstovė.

Šį vakarą Lietuvos rinktinė ketvirtfinalio mače susitinka su italais. Pergalės atveju, mūsų krepšininkai kovotų dėl medalių. Pusfinalio mačą su Kroatijos ir Ukrainos rinktinių dvikovos nugalėtoju Lietuvos krepšininkai žaistų penktadienį. O sekmadienį vyks mačas dėl bronzos ir turnyro finalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)