„Ši svetainė – apie žmones, kurie nežinodami konflikto istorijos ir nesuprasdami jo tikrojo masto nusprendė vykti kariauti į Ukrainą prieš Rusiją. Kai kurie šį sprendimą priėmė vedini geriausių ketinimų, tapę Ukrainos ir Vakarų propagandos aukomis. Mūsų tikslas – grąžinti šiuos žmones šeimoms, kol jie nepadarė nieko nepataisomo ir nebuvo sunaikinti“, – taip prisistato rusiškas tinklalapis foreigncombatants.ru.

Tiesa, panaršius puslapyje tampa aišku, kad jame skelbiamos ne tik kovojančių Ukrainoje asmenų, bet ir kitais būdais Ukrainą palaikančių žmonių pavardės, pateikiami jų veiklos aprašymai ir nuorodos į socialinių tinklų paskyras.

Vienas iš rusų dėmesį atkreipusių asmenų – žinomiausios Ukrainą remiančios organizacijos Lietuvoje „Blue/Yellow“ įkūrėjas, Švedijos ir Lietuvos pilietybes turintis J. Ohmanas. Jį tinklalapio autoriai įvardija „lietuviško nacionalizmo platintoju informacinėje erdvėje“.

Žukauskas: neprofesionaliai dirba


Puslapyje minima ir organizacijos „Blue/Yellow“ projektų koordinatorė Karolina Bimbaitė bei komunikacijos vadovas, buvęs sostinės mero patarėjas K. Žukauskas.

Apie tai, kad pateko į sąrašą, K. Žukauskas pirmadienį paskelbė feisbuke.

„O, koks įvertinimas, geriau už bet kokį medalį – ruskiai turi savo užsienio priešų wiki – „Foreign combatants“. Kolega užrodė, kad esu ten įtrauktas, ir nors su šiek tiek netikslia informacija, bet vis tiek kažkas pasistengė – rinko, sistemino, net nuorodas į straipsnius sudėjo. Bet tik 6 lietuviai toje svetainėje įtraukti – labai neprofesionaliai dirba, jei tik tiek priešų rado pas mus“, – feisbuke rašo K. Žukauskas.

Sąraše atsidūrė „Blue/Yellow“ pirkimo vadybininkas Vladas T.

Į priešų sąrašą rusai įtraukė Ukrainoje dirbantį išminuotoją Rimą A., samdiniu, kovojusiu Ukrainoje įvardijamą Aurimą V.

Kovojantiems Ukrainoje užsieniečiams puslapio autoriai žada padėti „išspręsti dalyvavimo konflikte klausimą taikiu keliu“.

Tačiau jie turi būti „nesusitepę dalyvavimu atliekant kovinius veiksmus“, pasirengę išvykti iš Ukrainos arba būti tai jau padarę.

Dalyvavusiems mūšiuose puslapio autoriai siūlo pasiduoti Rusijos pajėgoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)