Skulptūros statybą inicijuojančio Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio pirmininkas Jonas Burokas DELFI teigė, kad medžiai nukirsti gavus savivaldybės leidimą. J.Buroko teigimu, žalą gamtai planuojama atlyginti kitur pasodinant daugiau liepų nei buvo iškirsta.

Skulptūrą, kurios sutvarkymu rūpinasi architektas Tadas Gutauskas, tikimasi pastatyti dar šįmet. Pavasarį numatoma užbaigti aplinkos sutvarkymo darbus. Viso projekto autorius – architektas Algimantas Nasvytis.

DELFI jau rašė apie kai kurių skulptorių pasipiktinimą, kad skulptūra morališkai pasenusi, pasirinkta be konkurso ir esą kurta visiškai ne laisvei, o Sniečkaus miestui.

„Tvirtai galime paneigti, kad ta skulptūra kurta Sniečkui. Autorius, amžinatilsį J. K. Patamsis, šitą paminklą kūrė Lietuvos nepriklausomybei. Tai buvo jo pagrindinis tikslas, mes įgyvendiname šitą darbą. Jo šeima patikino, kad tikrai skulptūra ne Sniečkui kurta – apie tai ir užuominos nebuvo“, - tikino J. Burokas.

Pasak J. Buroko, skulptorius paminklą norėjo statyti Elektrėnuose, Palangoje, tačiau dėl nevykdomų pažadų galiausiai skulptūrą teko parduoti. Lietuvos laisvės kovų sąjūdis kūrinį perpirko iš privačių asmenų, prieš dešimtmetį sukurtos skulptūros atnaujinimu rūpinasi T. Gutauskas.

„Žinios“ pastatymo ir aplinkos sutvarkymo Nepriklausomybės aikštėje išlaidoms padengti Vyriausybė skyrė 360,6 tūkst. Lt. Lietuvos dailininkų sąjungos Vilniaus skulptorių sekciją papiktino, kad parama skirta be konkurso.

Paremti skulptūros statybas atsisakė Sąjūdis.