Pasak ministro, remiantis Vidaus tarnybos statutu, panaikinus pareigūno teisę dirbti su įslaptinta informacija, jis privalo būti atleistas, jam gali būti siūlomos kitos pareigos.

„Šiandien gavęs Valstybės saugumo departamento siūlymą bei remdamasis Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo 18 straipsnio 2 dalimi, nusprendžiau panaikinti FNTT vadovų leidimą dirbti su įslaptinta informacija“, - trumpoje spaudos konferencijoje sakė R. Palaitis.

„Toliau pagal Vidaus tarnybos statutą šie asmenys bus atleidžiami iš užimamų pareigų ir paskui galvojama, ką daryti – matyt, bus siūlomos kitos pareigos, kurios nereikalauja darbo su slapta informacija“, - pridūrė ministras.

Jo teigimu, FNTT direktorius V. Gailius bei jo pavaduotojas V. Giržadas turi teisę apskųsti ministro sprendimą.

„Abiejų pareigybių aprašymuose yra reikalavimas, kad būtų leidimas susipažinti su įslaptinta informacija. Jeigu tokio leidimo nėra, asmuo automatiškai nebeatitinka pareigybės aprašymo ir tai, Vidaus tarnybos statuto nustatyta tvarka, yra pretekstas atleisti pareigūnus iš užimamų pareigų“, - sakė R. Palaitis.

Pasak jo, įsakymas atleisti V. Gailių ir V. Giržadą bus pasirašytas trečiadienį.

Klausiamas, ar tai įrodo, kad FNTT vadovai padarė kokį nors nusižengimą ar pažeidimą, ministras teigė, kad į tai reikės atsakyti ikiteisminio tyrimo metu. Ikiteisminį tyrimą gali pradėti prokuratūra.

DELFI primena, kad debesys virš FNTT vadovų susitvenkė dėl to, kad kilo įtarimų, jog iš šios tarnybos nutekėjo informacija apie Lietuvos banko ir Vyriausybės planus nacionalizuoti banką „Snoras“.

Siekiant išsiaiškinti, kas nutekino informacija banko „Snoras“ akcininkams, FNTT vadovai bei kiti asmenys buvo tikrinti poligrafu arba melo detektoriumi. V. Gailius ir V. Giržadas detektoriumi tikrinti po keletą kartų.