Pirmoji R. Palaičio „stotelė“ – Seimo Antikorupcijos komisija. Šios komisijos posėdyje pakviesti dalyvauti ir V. Gailius bei V. Giržadas.

Po apsilankymo Antikorupcijos komisijoje, vidaus reikalų ministras žurnalistams teigė neabejojantis savo sprendimo atleisti FNTT vadovus teisingumu. Jis tvirtino esąs įsitikinęs, kad informacija apie „Snoro“ tyrimą nutekėjo iš FNTT, taigi jo padarytas sprendimas esą buvo savalaikis ir teisingas.

„Priimdamas tokį sprendimą, aš rėmiausi turima informacija. Ir aš esu įsitikinęs“, - paklaustas, ar neabejoja, jog „Snoro“ tyrimo medžiaga nutekėjo iš FNTT sakė ministras.

Paprašytas pakomentuoti, kodėl tokią pat informaciją turintys premjeras Andrius Kubilius ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė nepalaiko sprendimo atleisti FNTT vadovus, R.palaitis buvo lakoniškas: „Premjeras ir Seimo pirmininkė nėra vidaus reikalų ministras“.

R. Palaitis taip pat teigė neketinąs atsistatydinti dėl visuomenininkų ar pavienių politikų reikalavimų.

„Mitinguose dažnai politikai raginami atsistatydinti“, - sakė jis.

Paklaustas, ar Antikorupcijos komisija reikalavo saugumiečių pažymos, kuria remiantis postų neteko FNTT vadovai, ministras sakė negalėjęs jos pateikti.

„Ta pažyma yra su žyma ISS, o tai reiškia „išslaptinti su subjekto sutikimu. (...) Pateikiau informaciją tokią, kokią galėjau pateikti. Jeigu kažkam trūksta, tegul eina pas prokuratūros darbuotojus, tegul klausia Valstybės saugumo departamento darbuotojų“, - teigė ministras.

Jis pažymėjo negalėjęs atsakyti į visus parlamentarų klausimus, mat tam galimybes riboja Generalinės prokuratūros pradėtas ikiteisminis tyrimas.

R. Palaitis taip pat pažymėjo, jog tiriama didelę žalą valstybei padariusi istorija, kurioje esą priimtas teisingas sprendimas dėl FNTT.

„Vyksta „Snoro“ byla. Vyksta tai, kad apie milijardas litų iš banko „Snoras“ iškeliavo. Vyksta tai, kad informacija buvo nutekinta. Ir klausimas – kas nutekino informaciją. (...) Priėmiau svarbų ir ryžtingą žingsnį, kad tokie pareigūnai negalėtų dirbti FNTT. Nes FNTT – viena iš pagrindinių institucijų, kurios ir toliau tiria „Snoro“ bylą“, - tęsė politikas.

Paprašytas pakomentuoti FNTT vadovų pareiškimus, esą jie tyrė jo partijos – Liberalų ir centro sąjungos – rėmėjus, R. Palaitis nedaugžodžiavo.

„Galiu V. Landsbergio žodžiais atsakyti. Pagauti už rankos, žmonės pradeda sakyti visokias pasakas ir nebūtus dalykus“, - ironizavo ministras.

R. Palaitį kviestis ketina ir „Snoro“ istoriją narstanti parlamentinė komisija, kuriai vadovauja opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis. Be to, FNTT peripetijos bus narstomos ir konservatoriaus Arvydo Anušausko vadovaujamame Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete.

R. Palaitis FNTT vadovus iš darbo atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma bei patikrinimų melo detektoriumi rezultatais.

Ministro sprendimą gina prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tuo tarpu valdantieji konservatoriai teigia nesuprantantys V. Gailiaus ir V. Giržado atleidimo motyvų ir reikalauja R. Palaičio bei VSD pasiaiškinimų.

DELFI primena, kad vidaus reikalų ministras panaikino FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija ir atleido abu pareigūnus iš pareigų. Paskutinę savo darbo dieną surengtoje spaudos konferencijoje FNTT vadovai pareiškė, jog FNTT tyrė su partijomis, tame tarpe – ir LiCS, susijusias įmones, o kažkas norėjo, kad tarnyba „tirtų kioskus“.

Abu buvę FNTT vadovai minimi informacijos apie „Snoro“ banką nutekinimo istorijoje. Pirmadienį, gavusi atsakymus iš VSD, Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Snoro“ įmonės valdyto dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijos apie esą režisuojamą puolimą prieš „lietuviškus bankus“, kuri pasirodė likus porai dienų iki „Snoro“ nacionalizavimo.