Antrajame merų rinkimų ture iki 10 val. balsavo 5 proc. rinkėjų, tuo metu per pirmąjį turą bendras aktyvumas siekė 5,32 proc. rinkėjų.

Per tris išankstinio balsavimo dienas šią savaitę savo valią pareiškė dar 4,11 proc. rinkėjų, Kol kas nepaskelbta, kiek žmonių šeštadienį balsavo namie.

„Tai yra nemažas aktyvumas, palyginti su ankstesniais rinkimais, panašus kaip ir pirmajame ture, tik pirmajame buvo šiek tiek didesnis, 0,4 procentinio punkto“, - per spaudos konferenciją sekmadienį sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovas Zenonas Vaigauskas.

„Aktyviausi šiuo metu pas mus yra Akmenės rajono rinkėjai - 9,61 proc., Širvintų - 8,3 proc., Varėnos - 8 proc., pasyviausi rinkėjai didmiesčiuose, kaip ir iki šiol buvo, pats pasyviausias - Klaipėdos rajonas, kur balsavo 2,5 proc. rinkėjų, Klaipėdos miestas - 3 procentai“, - aktyvumo duomenis pristatė VRK vadovas.

Vilniaus rinkėjai per antrąjį turą balsavo panašiai aktyviai kaip ir prieš dvi savaites. Iki 10 val. čia balsavo 4,52 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu pačiu metu savo valią buvo pareiškę 4,82 proc. rinkėjų.

Tuo metu Kauno miesto gyventojai rinkimuose buvo aktyvesni - iki 10 val. sekmadienį čia balsavo 5,43 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu metu buvo 4,44 procento.

Klaipėdoje sekmadienį iki 10 val. savo valią pareiškė 3,08 proc. rinkėjų, per pirmąjį turą tokiu metu savo valią buvo pareiškę 3,47 proc. uostamiesčio gyventojų.

Antrasis merų rinkimų turas, kuriame varžosi prieš dvi savaites daugiausiai balsų surinkę kandidatai, sekmadienį vyksta keturiasdešimtyje savivaldybių.

Merai pirmajame ture buvo išrinkti devyniolikoje savivaldybių, o Trakų rajone rezultatai panaikinti dėl šiurkščių pažeidimų.

Vilniuje dėl mero posto rungiasi liberalas Remigijus Šimašius ir perrinkimo siekiantis Artūras Zuokas. Į Kauno merus pretenduoja visuomeninį komitetą subūręs verslininkas Visvaldas Matijošaitis ir dabartinis miesto vadovas konservatorius Andrius Kupčinskas. Klaipėdiečiai antrajame ture renkasi tarp dabartinio mero liberalo Vytauto Grubliausko ir Seimo narės konservatorės Agnės Bilotaitės.

Balsavimas vyksta nuo 7 iki 20 valandos, rinkėjų sąrašuose - beveik du milijonai piliečių.

Sekmadienį taip pat renkamas Seimo narys Vilniaus Žirmūnų apygardoje. Čia antrajame ture dalyvauja konservatorė Radvilė Morkūnaitė - Mikulėnienė ir liberalas Šarūnas Gustainis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)