Skaičius 88 atspindi koduotą neonacių simboliką. Kaip rašoma knygoje „Das Versteckspiel“, paaiškinančioje neonacių kodų reikšmes, skaičius 8 atstoja aštuntą abėcelės raidę H, tad 88 yra lygu HH – o tai yra frazės „Heil Hitler“ santrumpa.

Marijampolėje patvirtintas koalicijos „Už Lietuvą Lietuvoje" rinkiminis sąrašas. Jame 88 numeriu įrašytas ir toks R. Čekutis, kuris kandidatuos dar ir vienmandatėje Radviliškyje. Pradėsime simbolikos gamybą“, - paskelbė R. Čekutis.

Kad 88-a vieta koaliciniame sąraše yra ne šiaip atsitiktinumas, paaiškina partijos „Jaunoji Lietuva“ atstovas Kauno miesto taryboje Aušrys Krikščiūnas: „88 numeris garantuotas kelias į sėkmę, tiems kas supranta. O suprantančių nemažai. Tai džiugu...“.

A. Kriščiūnui pasiūlius visokeriopą pagalbą R. Čekutis pasiūlė apmąstyti galimus atributikos vaizdus: „Dabar pagalba gali būti tokia: turint galvoje garbingą 88 sąrašo numerį, reikia apmąstyti galimos atributikos vaizdus“.

DELFI primena, kad R. Čekutis per praėjusius savivaldos rinkimus su partija „Jaunoji Lietuva“ nesėkmingai bandė patekti į Vilniaus miesto tarybą su rasistinę potekstę turinčiu šūkiu „Be juodų, žydrų, raudonų ir be taboro čigonų“. Paaiškėjus, su kokiu šūkiu einama į rinkimus, R. Čekutis buvo atleistas iš Liberalų sąjūdžio parlamentarės Dalios Kuodytės padėjėjo pareigų.

R. Čekutis taip pat dirbo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centre, bet išėjo vaiko priežiūros atostogų.

Primenama, kad koaliciją „Už Lietuvą Lietuvoje“ sudarė keturios mikropartijos: Gintaro Songailos vadovaujama Tautininkų sąjunga, Eugenijaus Skrupskelio lyderiaujama Centro sąjunga, Algimanto Matulevičiaus Tautos vienybės sąjunga ir Arvydo Akstinavičiaus Socialdemokratų sąjunga. „Jaunoji Lietuva“ į koaliciją neįtraukta.