„Seimo narės Agnės Širinskienės veiksmai, teikiant pasiūlymą dėl Partnerystės įstatymo projekto išbraukimo iš Seimo pavasaros sesijos darbų programos, ne tik nėra suderinami su Konstitucijos ir Seimo statuto nuostatomis, bet ir galimai siekia nukreipti visuomenės dėmesį nuo Kremliaus agresijos Ukrainoje,“ – teigia T. V. Raskevičius.

Laisvės partija, išlaikydama savo principinį įsipareigojimą žmogaus teisių darbotvarkei, Seimo pavasario sesijoje visų pirmiausia siekia didinti finansavimą šalies gynybai ir saugumui, užtikrinti orias nuo karo Ukrainoje bėgančių karo pabėgėlių apgyvendinimo Lietuvoje sąlygas bei didinti energetinę šalies nepriklausomybę.

Tuo tarpu Seimo narė Agnė Širinskienė, nepaisant sudėtingos geopolitinės situacijos, ėmėsi dirbtinai eskaluoti Partnerystės įstatymo projektą, siekdama išbraukti jį iš Seimo pavasario sesijos darbų programos.

Kreipimesi į Etikos ir procedūrų komisiją prašoma įvertinti, ar Seimo narės pasiūlymas išbraukti kitos parlamentinės frakcijos pateiktą pasiūlymą į Seimo sesijos darbų programą nepažeidžia konstitucinių Seimo narių lygiateisiškumo ir laisvo Seimo nario mandato principų. Seimo narė savo veiksmais ne tik siekė apriboti Seimo narių teisę lygiomis teisėmis dalyvauti Seimo veikloje, bet ir parodė ypatingą susidomėjimą šiuo konkrečiu įstatymo projektu, kurio teikiamomis galimybėmis nei ji pati, nei jos rinkėjai pasinaudoti neketina.

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius tokį kolegės elgesį vertina kaip neatsakingą. Esant įtemptai geopolitinei ir ekonominei situacijai, būtina tęsti siekį užtikrinti žmonių lygiateisiškumą, išlaikyti visuomenės rimtį bei užkirsti kelią Lietuvai nedraugiškoms jėgoms pasinaudoti žmogaus teisių klausimais, dirbtinai siekiant visuomenės suskaldymo.

„Natūraliai kyla klausimas – kas motyvuoja Agnę Širinskienę? Kodėl ji nuolatos priešinasi vakarietiškoms demokratinėms vertybėms bei nacionalinio saugumo interesus užtikrinančioms įstatymų iniciatyvoms, kurios svarbios ne tik mums, bet ir mūsų strateginiams transatlantiniams partneriams?“, – retoriškai klausia T. V. Raskevičius.

Laisvės frakcija ir toliau principingai sieks, kad Lietuvos Respublikos Seime būtų svarstomi ir priimami įstatymai, kuriais stiprinama pilietinė visuomenės galia, didinamas jos atsparumas Kremliaus propagandai ir ideologijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją