„Abu atrinkti kandidatai yra iš medicinos srities, tikiuosi, kad greit kibs į darbus ir pateisins pacientų lūkesčius. Toliau laukia iš tiesų ilgas ir sunkus darbas. Viliuosi, kad jie susitvarkys ir nenuvils gyventojų“, – savo „Facebook“ paskyroje teigė meras A. Nekrošius.

„Tad lieka sulaukti STT pažymos apie konkursus laimėjusius asmenis ir pasirašyti sutartis“, – pridūrė meras.

Konkurse į Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pareigas laimėjo Paulius Aukštikalnis, o ligoninės vadovu išrinktas Gintaras Pikūnas.

„Šiandien teko priimti kelis sunkius sprendimus – vyko vadovų konkursų į VšĮ Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centrą ir VšĮ Raseinių ligoninę finalinis etapas“, – sakė meras.

„Manau, kad Raseinių rajono žmonės nusipelno ypatingos sveikatos priežiūros. Todėl labai liūdna, kad tik prasidėjus konkursui buvo paskleista daug tikrovės neatitinkančios informacijos. Stengiausi į ją reaguoti šaltai, kad savo pasisakymais neįtakočiau konkurso rezultatų“, – rašė A. Nekrošius, turėdamas omeny tiek ligoninės, tiek poliklinikos darbuotojus, kurie viešai kaltino savivaldybę organizuojant neskaidrius vadovų konkursus.

Raseinių ligoninės vadovu penkerių metų kadencijai išrinktas gydytojas chirurgas G. Pikūnas tikina, kad pagrindiniu jo prioritetu bus siekis perkalbėti iš ligoninės apsisprendusius pasitraukti medikus.

„Dabartinė situacija iš tikrųjų pakoregavo planus. Pagrindinis darbas yra pasikalbėti su išeinančiais medikais ir bandyti juos susigrąžinti bet kokia kaina. Iš tikrųjų niekas nėra prarasta, reikia stengtis kalbėtis iki paskutinės minutės. O po to – daug darbų laukia“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Raseinių ligoninę ketina palikti 7 darbuotojai, kurie ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui įteikė prašymus išeiti iš darbo. Paskutinė šių gydytojų darbo diena – ketvirtadienis.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Praėjusią savaitę į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kreipėsi ir Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) gydytojai, prašydami stabdyti, pasak medikų, neskaidrų konkursą dėl įstaigos vadovo posto.

Vertindamas susiklosčiusią situaciją jau dvejose miesto sveikatos priežiūros įstaigose, ministras sakė, kad tai „virsta Titaniko katastrofa“. Jis ragino merą A. Nekrošių imtis veiksmų ir spręsti susiklosčiusią situaciją jo miesto sveikatos priežiūros įstaigose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją