V. Urbelio teigimu, neseniai pasirašyta Asociacijos sutartis su Gruzija, Moldova ir Ukraina atveria naujas galimybes stiprinti bendradarbiavimą su šiomis valstybėmis saugumo ir gynybos srityje.

"Esame pasiryžę aktyviau bendradarbiauti karinėje srityje su Rytų partnerystės valstybėmis plėtojant ES Bendrąją saugumo ir gynybos politiką", - sakė jis. Tarp pagrindinių ES Bendrosios saugumo ir gynybos politikos prioritetų, ypač po Rusijos agresijos Ukrainoje, V. Urbelis pažymėjo ir būtinybę stiprinti ES ir NATO bendradarbiavimą ir sąveiką. Jis taip pat akcentavo poreikį peržiūrėti jau prieš dešimtmetį parengtą ES saugumo strategiją, kuri padėtų reaguoti į pakitusią geopolitinę situaciją Europoje.

Briuselyje įvykęs ES gynybos politikos direktorių susitikimas buvo skirtas aptarti pasiruošimą 2015 metais vyksiančiai Europos Vadovų Tarybai ir jos metu aptariamiems Bendrosios saugumo ir gynybos politikos klausimams. 

Susitikime Briuselyje, pasak Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, ES gynybos politikos direktoriai taip pat aptarė šiuo metu vykdomas ES vadovaujamas tarptautines operacijas ir pajėgumų stiprinimo iniciatyvas.