Trečiadienį jis kreipėsi į Radviliškio krašte išrinktą Seimo narį Antaną Čepononį ir paprašė jo imtis iniciatyvos, kad visos šalies mastu mokyklose būtų stabdomas Lytiškumo ugdymo programos diegimas.

Anot jo, moksleivių tėvai ir globėjai nerimauja, kad vaikams dėl šių mokymų gali būti padaryta didelė žala.

„(...) Kadangi rajono savivaldybė ir jos vadovai neturi galios keisti mokymo programų, kreipiausi į Seimo narį Antaną Čepononį ir paprašiau jo inicijuoti, kad Lytiškumo ugdymo programos diegimas visos Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklose būtų stabdomas, o jo turinį geriau išanalizuotų švietimo bei sveikatos specialistai ir pateiktų savo išvadas bei vertinimus, su kuriais supažindintų visuomenę“, – Radviliškio savivaldybės išpatintame pranešime cituojamas meras.

Savo kreipimesi K. Račkauskis taip pat pažymėjo, kad apie įdiegtą programą visuomenė turi per mažai informacijos, todėl, pasak jo, moksleivių tėvams kyla daugiau klausimų, nei pateikiama atsakymų, ir kyla panika.

ELTA primena, kad savaitgalį socialiniuose tinkluose imta dalintis netikru dokumentu, kuriame buvo rašoma, kad naujojoje gyvenimo įgūdžių pamokoje moksleiviai bus mokomi lytiškumo pagal LGBT ideologijos standartus. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) šeštadienį pranešė, kad socialinėje erdvėje plintantis dokumentas neturi nieko bendro su tikruoju programos turiniu.

Pasak Švietimo ministerijos Ugdymo programų skyriaus vedėjos Irenos Raudienės, gyvenimo įgūdžių programa apima socialinio ir emocinio ugdymo, psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos, patyčių ir smurto prevencijos, savižudybių prevencijos, lytiškumo ugdymo, sveikatos ugdymo, pirmosios pagalbos ir žmogaus saugos temas.

„Programa siekiama padėti vaikams, paaugliams ir jaunimui pasirengti gyvenimui, suteikti žinių, nuosekliai ugdyti vertybes, nuostatas, elgesį, kuris padės laiku atpažinti ir patiems arba su kitų pagalba įveikti įvairius gyvenime kylančius iššūkius“, – apie naująją pamoką pasakojo Ugdymo programų skyriaus vedėja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)