Vicemero įgaliojimus atgavęs R. Adomavičius dirba toliau, tačiau nori trauktis iš „Vilniaus vandenų“ stebėtojų tarybos, o taip pat – nusišalinti nuo Vilniaus šilumos šilumos tinklų valdymo ir kontrolės.

Tai DELFI patvirtino Vilniaus meras Artūras Zuokas.

„Šiuo metu vicemero R. Adomavičiaus įgaliojimai yra nesustabdyti. Tačiau paminėsiu, kad jis kaip tik parašė kreipimąsi į Vilniaus miesto tarybą. Jis yra kelių stebėtojų tarybų narys ir vadovas. „Vilniaus vandenyse“, Vilniaus šilumos tinkluose, ir jis yra šilumos ūkio nuomos sutarties priežiūros komisijos vadovas. Jis parašė prašymą, kad taryba priimtų sprendimą išbraukti iš šitų minėtų stebėtojų tarybų ir komisijos“, - sakė A. Zuokas.

Pasak jo, R. Adomavičiaus nušalinimo nuo minėtų postų klausimą taryba imsis svarstyti jau trečiadienį.

R. Adomavičius Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų buvo užkluptas su 40 tūkst. litų grynais. STT nuomone, tai buvo kyšis už poveikį „Vilniaus vandenų“ viešiesiems pirkimams, o pats politikas tikina, kad tai buvo jo nuosavi pinigai, skirti apmokėti rinkimų į Seimą kampanijos išlaidoms. Neoficialiais duomenimis, pinigus vicemerui perdavė Darius Norkus – dėl korupcijos skandalo posto netekęs buvęs „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius.

R. Adomavičius – jau antras Vilniaus vicemeras, ant kurio per trumpą laikotarpį krinta šešėlis. „Darbietis“ vicemeras Jonas Pinskus pateko į galimo kalinių balsų pirkimo istoriją. A. Zuokas DELFI teigė, jog Vilniaus valdančiosios koalicijos sudėties dėl šių dviejų skandalų keisti neplanuojama, tačiau laukiama teisėsaugos išvadų.

„Jeigu yra kažkokie įstatymų pažeidimai ar kažkokia neteisėta veikla, suprantama, kad pirmiausiai institucijos, kurios už ta atsako, turėtų dėti visas pastangas, kad tokie kaltinimai būtų arba įrodyti, arba paneigti. Galiu tik patvirtinti, kad Vilniaus miesto savivaldybė visą laiką bendradarbiaus su tiriančiomis institucijomis, kad tokie kaltinimai būtų kuo greičiau arba panaikinti, arba įrodyti“, - sakė meras.