„Direktorius priimti sprendimą gali tik pats, - BNS pirmadienį sakė R. Šalaševičiūtė. - Jis pakankamai tvirtai jaučiasi ir gerai atrodo, matydamas, kad viskas yra tvarkoje“.

Ministrė taip pat teigė, kad Sveikatos apsaugos ministerija savo ruožtu negali spręsti dėl jo likimo pareigose, nes ikiteisminiame tyrime jis nėra nei įtariamasis, nei iš teisėsaugos žinomi galimi nusikaltimo požymiai.

„Mes laukiame, kol gausime oficialias išvadas“, - teigė ministrė.

Pirmadienį G.Abeciūnas Specialiųjų tyrimų tarnyboje buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas. Specialaus liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti. Kaip specialieji liudytojai šioje byloje taip pat apklausti atsistatydinimo pareiškimą pirmadienį įteikusi Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovė Daiva Gineikaitė ir Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotojas Kastytis Grigonis.

Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė gruodžio 19 dieną Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 promilės, tačiau su alkotesterio duomenimis nesutikusi NŽT direktorė vyko atlikti papildomo kraujo tyrimo Kauno klinikinėje ligoninėje.