Jis teigė, jog šie Kremliaus planai rodo, kad V. Putinas „turi didesnes ambicijas nei Ukraina“.

A. Medalinskas aiškino, jog šiuo metu su Rusijos pajėgomis kariaujančiai Ukrainai reikia duoti viską, ko tik jai reikia.

„Netgi žvelgiant iš labai egoistinių Vakarų partnerių interesų, Ukrainai reikia duoti viską, kad ji galėtų naikinti šią V. Putino mašiną, atsiimti savo teritorijas. O ne trypčioti vietoje kiekvieną kartą.

Nes anksčiau, ar vėliau gali tekti su šia V. Putino karo mašina susidurti Vakarams. Aišku, čia nereikia panikuoti, NATO struktūra yra tikrai labai galinga, pajėgi. Tiesa, buvo užmigusi kiek pasibaigus Šaltajam karui. Šis karas pažadino NATO, tas yra gerai, tas gerai ir mūsų saugumui“, – LNK vidurdienio žiniose kalbėjo politologas A. Medalinskas.

Arvydas Medalinskas

Pašnekovas A. Medalinskas ragino suvokti, jog būtent Ukraina yra „ta Vakarų ranka, kuri gina Europos saugumą“. Atkreipė politologas dėmesį ir į globalines Vakarų elgesio pasekmes.

„Pirmiausia žodį „išprašyti“ reikėtų pakeisti. Jis Vakaruose vis dažniau yra įvardijamas. O antra, reikia suvokti, kad jeigu patys Vakarai nenori kariauti, tai maksimaliai padeda Ukrainai.

Dar vienas dalykas akivaizdus – kalbama ne tik apie Rusiją. Kalbama ir apie Kiniją, apie tai, kad visą šitą Vakarų elgesį stebi ir kitos regiono valstybės. Žiūrėkime, kaip galvą kelia Iranas, net ta pati Turkija, kuri yra NATO valstybė. <...>

Tai yra labai sunki to Vakarų trypčiojimo, nuolatinio vėlavimo pagelbėti Ukrainai kaina“, – teigė Ukrainoje daug laiko praleidžiantis politologas A. Medalinskas.

Komentuodamas situaciją Ukrainos frontuose, politologas A. Medalinskas kalbėjo, jog tik Kyjivo gynyba yra laikoma itin tvirtai.

Ukrainos kariai apšaudo Rusijos pozicijas naudodami haubicą M777

„Nes ten yra sprendimų priėmimo taškai. Bet kitur trūksta priešlėktuvinės, priešraketinės ginkluotės trūksta. O artėjant žiemai mes, be jokios abejonės, matysime padažnėjusius Rusijos smūgius ir matysime problematiką energetinei struktūrai“, – LNK vidurdienio žiniose teigė pašnekovas A. Medalinskas.

Daug laiko Odesoje praleidžiantis politologas A. Medalinskas teigė, jog kadangi ginkluotės trūksta, saugant vieną teritoriją nuo Rusijos smūgių, kenčia kita

„Jie gavo šiek tiek papildomai, juos pastatė prie Dunojaus uostų. Bet tada kažkur apnuogina kitoje vietoje“, – LNK vidurdienio žinioms sakė politologas A. Medalinskas.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su A. Medalinsku žiūrėkite čia: