„Petrai, negi negali tuos decibelus sumažinti kalbėdamas?“ - klausė V.M. Čigriejienė, kreipdamasi į P. Gražulį.

„Petrai ir Pauliau, paduokite vienas kitam ranką“, - antrino ir A. Salamakinas.

Kaip žinoma, politikai susipyko birželį, kai P. Gražulis iš tribūnos pareiškė, jog P. Saudargo tėvas Algirdas Saudargas prisidėjo prie krikščionių demokratų pardavimo konservatoriams už vietą Europos Parlamente. P. Saudargas tuomet nubėgo prie rėkiančio P. Gražulio, politikai truputį apsistumdė.

P. Gražulis kolegą apskundė policijai ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijai, tačiau policija konflikto tirti nesiėmė. Politikas manė, kad P. Saudargas iš esmės prie jo priekabiavo.

„Tai yra buitinis konfliktas su politiniu pamušalu, kuris nekelia jokių pasekmių, netgi moralinių, tai tik politika,s pigus politikavimas“, - teigė liberalcentristas Vytautas Bogušis. Jis pasiūlė apsiriboti svarstymu ir toliau nebediskutuoti.

Pasiūlius abiems politikams susitaikyti, Seimo nariai nurodė savo sąlygas, tačiau paspaudė vienas kito ranką.

„Aš taip galiu pasakyti, Paulius yra jaunas politikas ir emocionalus, kaip aš. Jeigu jis iš tikro paduotų ranką ir pasakytų, kad pasielgė nekorektiškai, tada taip“, - teigė P. Gražulis

Paulius Saudargas
„Jeigu gerbiamas Petras pripažintų, kad kalbėdamas pasakė per daug, įžeidė mane ir mano kolegas, tada aš tada pripažinsiu, kad irgi pasikarščiavau“, - teigė P. Saudargas.

DELFI primena, kad birželį plenarinio posėdžio metu P. Gražulis iš tribūnos ėmė rėkti, jog susijungdami su konservatoriais krikščionys demokratai parsidavė, o konservatorius vadino didžiausiais skaldytojais. Kaip žinoma, 2008-aisiais krikdemai susijungė su Tėvynės sąjunga ir tapo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais.

P. Gražulis pats anksčiau priklausė krikščionims demokratams, bet buvo pašalintas iš partijos.

„Noriu kalbėti iš esmės, ponai konservatoriai. Nuo pat Krikščionių demokratų partijos atsiradimo jūs skaldėte, infiltravote žmones, draskėte šitą partiją. Galų gale po 15 metų kovos jums pavyko nusipirkti už septynis Seimo narius šitą partiją. Jūs suskaldėte politinius kalinius, suskaldėte tautininkus. Nė vienos tokios politinės jėgos, kad šitokioms intrigoms, kumščiais skaldydamos, draskydamos, ateitų į valdžią. Pažiūrėkite, ką jūs darote paskutiniuoju metu – vieną krikščionį demokratą pastatote prieš kitą krikščionį demokratą. Jūs visiškai sukiršinate ir tuos esančius, dar nedidelę grupelę“, - piktinosi P. Gražulis.

„Taip, pone Saudargai, tavo tėvas daugiausiai prisidėjo prie partijos pardavimo už Europos parlamentaro vietą. Taip, aš galiu tau tą pasakyti. Nuolatos tą darė, taip!“, - aiškino parlamentaras.

Neiškentęs P. Gražulio rėkimo, P. Saudargas nubėgo prie tribūnos, kur politikai truputį apsistumdė.P. Gražulis tikina, kad plenariniame posėdyje P. Saudargas mėgino nustumti jį nuo tribūnos, P. Saudargas teigia kolegos nepalietęs nė pirštu.