Akcijos metu ant tiltų vedančių į Nemuno salą buvo deginamos žvakutės, taip paminint 1991 metų Sausio 13-osios aukas.

Taip pat protesto akcijos metu buvo dalijamas 1991 metų sausio 14 dieną išėjęs laikraštis.

Valerijaus Gergijevo ir Sankt Peterburgo Marijos teatro orkestro koncertas
Kaip DELFI penktadienio vakarą teigė vienas iš akcijos dalyvių Paulius Gedvilas, į tylią akciją susirinko per 100 studentų.
Protesto metu užfiksuoti ir nedideli incidentai.

Akcijos dalyviai vilkėjo marškinėlius su užrašu „Aš remiu Gruziją“. 2008 metais, dar nenurimus Rusijos ir Gruzijos konfliktui, V.Gergijevas Cchinvalyje surengė koncertą, kuriame skambėjo D.Šostakovičiaus 7-toji („Leningrado“) simfonija.

Po penktadienio akcijos 18 protestuotojų ketino stebėti koncertą „Žalgirio“ arenoje. Tačiau grupė jaunuolių nebuvo įleista į areną. Kaip teigė P. Gedvilas, apsaugai neįtiko vienoda studentų apranga.

„Mes neketinome kelti incidentų. Tai tiesiog tyli protesto akcija, nes mes manome, kad Sausio 13-ąją reikia paminėti ne tokiais koncertais. Už bilietus sumokėjome po 130 Lt ir neatmetame galimybės, kad sieksime pinigus susigrąžinti“, - teigė P. Gedvilas.

DELFI primena, kad Kauno miesto meras, konservatorius Andrius Kupčinskas prašė prieš koncertą tylos minute pagerbti sausio 13-osios aukas. Šis prašymas buvo patenkintas.

1991 m. sausio 13 d. sovietiniai kariniai daliniai šturmavo Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą. Lietuva buvo tik prieš metus paskelbusi apie atkuriamą nepriklausomybę, tad iš Maskvos buvo duotas įsakymas nepriklausomybės siekį nuslopinti karinėmis priemonėmis.