Lietuvis verslininkas, gyvenantis Rygoje Rolandas Širvelis „Info TV“ sakė, kad protestuotojai vieni kitus pasitinka plojimais.

„Kaip suprantu, tai yra protesto dalyvių savo norų išreiškimas, norėjimas parodyti žmonėms, kad jie yra ne vieni ir nori tautai parodyti savo mintis bei tai perduoti Vyriausybei, parlamentui“, – komentavo R. Širvelis.

Protestuotojai, pasak jo, reikalauja, kad nebūtų skubotai priimta įstatymo pataisa dėl privalomo skiepijimo nuo koronaviruso.

„Buvo apibrėžtos trys grupės žmonių – švietimo, medicinos ir ilgalaikės priežiūros stacionare darbuotojai, – kurių buvo reikalaujama priverstinai pasiskiepyti, o nuo spalio 1 dienos jiems būtų uždrausta dirbti“, – aiškino R. Širvelis.

Verslininkas pasakojo, kad mitingo pradžioje policijos pareigūnų buvo daugiau nei protestuojančiųjų, tačiau laikui bėgant, protesto dalyviai užpildė aikštę priešais prezidentūros rūmus.

„Žmonių, kurie aktyviai kažkam priešintųsi arba elgtųsi nepadoriai, būtų suvartoję per daug alkoholio, dėl ko kiltų fiziniai konfliktai, kol kas nėra ir nebuvo per pirmą renginio valandą“, – buvęs mitingo vietoje „Info TV“ pasakojo lietuvis.

R. Širvelio teigimu, protestas pagal taisykles turėjo vykti iki 22 valandos. Asmenų, pasisakančių radikaliai ir norinčių pasinaudoti protestu, siekiant politinių dividendų, pasak jo, mitingo pradžioje dar nesimatė.

Protestas prie Seimo.

„Aš atvykau į protestą apie valandą prieš, pažiūrėjau į žmones, į tą kontingentą, kuris susirinko. Mano manymu, kol kas tokių žmonių nepastebėta, gal yra pavieniai asmenys, kurie būtų panašesni į tokius, bet gana taikiai visi nusiteikę. Agresyviai nusiteikusių asmenų kol kas nepastebėjau. Tikėsimės, kad Lietuvos variantas čia nepasikartos“, – teigė pašnekovas.

Latvijos pareigūnai buvo pranešę, kad filmuos visą protestą.

„Šiuo metu dronų virš mūsų esančių nėra, nes visą dieną buvo lietingas ir vėjingas oras, kuris neleido dronams net pakilti pagal saugumo sumetimus. Kiek suprantu, visas stebėjimas vyksta stacionariai, patruliuoja policija, viską fiksuoja“, – pasakojo R. Širvelis.

Kalbėdamas apie protestuotojams gresiančias baudas, lietuvis pasakojo, kad iki 2 tūkst. eurų baudų gali sulaukti tie, kurie organizuoja neramumus, riaušes ir jas vykdo.

R. Širvelis taip pat sakė, kad Rygoje protestuojantys žmonės, priešingai nei mitingo dalyviai Lietuvoje, nepuolė žurnalistų.

„Manau, kad gali susirinkti iki 3-4 tūkst. žmonių“, – pridūrė R. Širvelis.