Trečiadienį Delfi pranešė, kad Vilniaus miesto savivaldybė pripažįsta, jog statybos leidimas namui, kurį vaizdingoje sostinės vietoje prie Neries pasistatė Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, neturėjo būti išduotas. Savivaldybė Delfi informavo dėl situacijos nusprendusi kreiptis į prokuratūrą.

Kaip trečiadienį skelbia prokuratūra, tyrimas pradėtas gavus Vilniaus miesto savivaldybės mero pareiškimą.

„Jame prašoma įvertinti, ar veiksmai bei sprendimai, pagal kuriuos žemės sklypuose Laurų gatvėje 54 ir 56 buvo pastatyti gyvenamieji pastatai, nepažeidė teisės aktų reikalavimų bei viešojo intereso“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Vienas šiuo adresu pažymėtas namas priklauso R. Žemaitaičiui, kitas – buvusiam sostinės merui, Seimo nariui ir europarlamentarui Juozui Imbrasui.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Liutauras Rudzevičius, išnagrinėjęs sostinės mero pareiškimo nurodytą informaciją, priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo piktnaudžiavimo, praneša prokuratūra.

Sklypą įsigijo prieš aštuonerius metus

Ketvirtą kadenciją Seime dirbantis R. Žemaitaitis sklypą visai netoli Laurų kvartalo įsigijo 2015 metais. Registrų centro duomenys rodo, kad sklypą R. Žemaitaitis pirko iš buvusio partiečio, tuometei „Tvarkai ir teisingumui“ priklausiusio Vlado Kainovaičio.

Įdomu yra tai, kad sklypą R. Žemaitaitis įsigijo iškart po to, kai V. Kainovaitis gavo statybų leidimą.
Delfi turimi duomenys rodo, kad Vilniaus miesto savivaldybė statybų leidimą V. Kainovaičiui išdavė 2015 metų balandžio 8 dieną. Registrų centro duomenimis, sklypo pardavimo R. Žemaitaičiui sutartis pasirašyta balandžio 29-ąją.

Minėtas sklypas Laurų gatvėje pateko ir tebepatenka į vadinamąją vandenviečių 1-ąją griežtojo režimo apsaugos juostą. Pagal teisės aktus, tokioje juostoje „draudžiama bet kokia veikla, tiesiogiai nesusijusi su požeminio vandens paėmimu, gerinimu ir tiekimu“. Kitaip tariant, statybos ten vykti negalėjo.

Nors prieš išduodant statybų leidimą privalėjo būti patikrinta, ar jos pagal įstatymus galimos, tai kažkodėl nebuvo padaryta.

Žemaitaitis: man giliai visiškai vienodai

Antradienį Delfi susisiekė su R. Žemaitaičiu, tačiau jis teigė nusipirkęs sklypą ne tik su leidimu, bet ir su pastatu.

„Buvo senas namas, kai pirkau, buvo su pamatais su viskuo senas namas ten“, – kalbėjo jis.

Delfi pažymėjus, kad leidimas statyti išduotas 2015 metų balandžio 8-ąją, o pirkimo sutartis pasirašyta balandžio 29-ąją, Seimo narys aiškino, kad kai jis pirko, visos procedūros jau buvo į pabaigą.

„Nei man įdomu, nei man ką, nuperku sklypą su jau baigiamu statybos leidimu ir viskas – stataisi namą. Nei man turi rūpėti, nei man ką ten. Jeigu valdininkai išduoda leidimus ir leidimai išduoti anksčiau, tai viskas yra gerai“, – kalbėjo jis.

O kas, jei namą lieps nugriauti?

„Man giliai visiškai vienodai. Ten yra buvęs namas, jeigu išduotas leidimas – leidimas išduotas teisėtai. Jeigu ne – savivaldybė galės kompensuoti, jei tai yra neteisėtai išduotas statybos leidimas, mokės pagal tą namo vertę, kiek yra dabar jo rinkos vertė. Ar tai bus pusė milijono, ar milijonas, ar trys milijonai – man tai visiškai vienodai yra. Ką jie nori, tą tegu tiria, aš kaip nuperku, taip ir yra, neturiu laiko kada gilintis“, – kalbėjo parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)