Seimo nario K. Mažeikos nurodytomis aplinkybėmis, t. y. siūlant neteisėtą atlygį Aplinkos ministerijos pareigūnui, 2019 m. gruodžio 18 d. buvo sulaikytas kitas asmuo – tuo metu Kauno zoologijos sodo skyriaus vedėjo pareigas ėjęs P. B., apie šį atvejį buvo pranešta viešai. Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo baigtas 2020 m. pradžioje teismo baudžiamuoju įsakymu.

Nuo 2013 m. Kauno zoologijos sodui vadovavusį direktorių Aurimą Didžioką tuo metu Aplinkos ministro pareigas ėjęs K. Mažeika iš direktoriaus pareigų atleido 2019 m. lapkritį.

A. Didžiokui įtarimai padarius nusikalstamą veiką niekada nebuvo pareikšti, ikiteisminis tyrimas dėl jo veiksmų nebuvo atliekamas.

2021 m. birželį A. Didžiokas, 2011 m. įgijęs Informacijos ir komunikacijos magistro laipsnį VDU, buvo priimtas į Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiojo specialisto (darbuotojo, dirbančio pagal terminuotą darbo sutartį, darbo vietta - Kaune) pareigas po viešai vykdyto konkurso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)