LPS pirmininkė Roma Katinienė teigė, jog derybose su VRM pavyko pasiekti pareigūnams naudingų susitarimų.

„Esminis klausimas išspręstas – summit‘o metu dirbantiems pareigūnams darbo laikas bus skaičiuojamas ne suminės darbo laiko apskaitos būdu. Kaip šiandien sutarta Policijos departamento Valdymo komiteto metu su VRM viceministru Vitalij Dmitrijev bei Policijos vadovybe, pareigūnams bus skaičiuojamos 8 darbo valandos, o visas kitas dirbtas laikas, įskaitant atvykimą į tarnybą, bus skaičiuojamas ir apmokamas kaip viršvalandžiai. Mums labai svarbu, kad visiems pareigūnams būtų teisingai apmokama už darbą ir susitarimas šiuo aspektu pasiektas“, – LPPS pranešime spaudai cituojama R. Katinienė.

Anot jos, taip pat antradienį su VRM ir policijos vadovybe sutarta ir dėl kompensavimo klausimų pareigūnams, kurie NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu bus atitraukti nuo tiesioginių savo funkcijų. Kaip kompensuoti jiems padidėjusį darbo krūvį, bus sprendžiama rudenį, įsivertinus turimus asignavimus.

LPPS susitikime su VRM ir policijos vadovybe pateikė pastebėjimus dėl pareigūnų maitinimo, poilsio režimo, saugumo, užtikrinant viešąją tvarką NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu.

ELTA primena, kad LPPS anksčiau įspėjo VRM – jeigu nebus skirta papildomų lėšų policininkų reabilitacijos paslaugoms, pareigūnai grasina rengti protestus Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo metu.

LPPS kritikavo, kad VRM, kad ši skuba pertvarkyti bei atsisakyti dalies pareigūnų reabilitaciją teikiančių įstaigų. Pavyzdžiui, nuo šių metų liepos 1 d. centrai „Pušynas“ ir „Dainava“ nebebus pavaldūs ministerijai, o rekonstruojama Trakų reabilitacijos ligoninė pradės veikti tik kitų metų antroje pusėje.

Profsąjungos teigimu, daliai policijos pareigūnų reabilitacijos paslaugos, reikalingos dėl darbo specifikos (streso, sudėtingų situacijų), yra apmokamos ne iš privalomojo sveikatos draudimo fondo, o biudžeto lėšomis.

ELTA primena, kad liepos 11–12 dienomis Vilniuje vyks NATO viršūnių susitikimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją