Pradėta masinė mobilizacija, be tinkamo paruošimo į frontą permetamų karių žūtys Rusijoje iššaukia masinį nepasitenkinimą, tačiau šis nepasitenkinimas niekuo daugiau nevirsta, teigia Maskvoje gyvenantis politikos apžvalgininkas profesorius Valerijus Solovėjus. 

Anksčiau prognozavęs, kad išeiti į gatves bei protestuoti gali vyrų ir sūnų Ukrainoje netekusios Rusijos moterys, dabar V. Solovėjus šias prognozes atideda neapibrėžtai ateičiai. Apžvalgininkas pastebi įdomią tendenciją, sako kol kas nematantis potencialo protestams.

Apžvalgininkas prognozuoja, kad jau kitų metų pradžioje reikėtų laukti naujos mobilizacijos bangos.
V. Solovėjus pastebi, kad pastaruoju metu Rusijos sostinės baruose ir restoranuose jau nebesutiksi džiaugsmingai nusiteikusių žmonių, vyrauja depresyvios nuotaikos. 

„Nepadeda net alkoholis, kurio suvartojama kur kas daugiau. Gerti ėmė visų sluoksnių atstovai, nuo pačių žemiausių iki aukščiausių. 

Kalbant apie elito nuotaikas, jie jaučia tą patį, kaip ir visuomenė, suvokia atsidūrę padėtyje be išeities, situacijoje, kai nėra jokios aiškesnės ateities, tą patvirtino ir tyrimus atlikę sociologai, su kuriais man teko bendrauti“, – kalbėjo profesorius V. Solovėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)