Profesorius V. Solovėnus prognozuoja, kad permainos – turto ir nuosavybės perskirstymas palies ir smulkųjį bei vidutinį verslą Rusijoje. Nors jo žiniomis, centrinė šalies valdžia čia kol kas nerodo didesnio susidomėjimo, nėra jokių nors nurodymų, tuo gali užsiimti regioniniai jėgos struktūrų vadovai.

Schema, pasak analitiko, gali būti itin paprasta: neįtikusiam verslininkui iškeliamos kelios baudžiamosios bylos, jis dar apkaltinamas nepatriotiškumu, o tuomet visas verslas keliauja kitam savininkui.

Jis atkreipia dėmesį ir į tai, kad dalis Vakarų politinio elito nėra suinteresuoti visišku Rusijos sutriuškinimu, nes tuomet prasidėjęs chaosas sukeltų itin rimtas pasekmes tiek Europai, tiek ir Jungtinėms Amerikos valstijoms (JAV).

Apie šį scenarijų, bevaldystės, chaoso laikmetį, jo metu neišvengiamai kilsiantį pilietinį karą ne kartą yra kalbėję ir kiti analitikai. Jie sutartinai teigia, kad sumaišties arba „smutos“ pasikartojimas šiuo metu būtų itin pavojingas, nes Rusija turi sukaupusi nemažą branduolinių ginklų arsenalą, stabilizuoti padėtį šalies viduje būtų galima nebent naudojant karinę intervenciją, tačiau tokios įvykių eigos Vakarų šalys bent jau viešai nesvarsto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)