„Kol bus Rusija, niekad nebus „po karo“. Tai tada vyrai ir moterys kalbėkit atvirai – „po Rusijos“, kai nebeliks Rusijos. Gal tada dar pasaulis galės gyventi. Ačiū už jūsų dėmesį“, – antradienį po Vilniaus universitete vykusios tarptautinės konferencijos žurnalistams kalbėjo V. Landsbergis.

Jo teigimu, panašu, kad Europa visiškai nesirengia gintis nuo Rusijos agresijos.

„Tą ir turėjau omeny. Ta senutė dar kartais galvoja – o, aš dar patraukli tam jaunam prievartautojui, tai dar nieko. Europa visai nesiruošia gintis“, – paklaustas, ką turėjo omenyje Europą pavadindamas senute, kalbėjo V. Landsbergis.

Jis tęsė, kad Europa mano, jog ukrainiečiai lai žūsta, o mes jiems padėsime – pareikšime užuojautą, atsiųsime vainiką ant kapo.

„Štai – Europa. Ko iš jos norėti?“, – pridūrė jis.

Grybauskaitė: nebus nieko naujo

Antradienį vykusioje konferencijoje dalyvavusi kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė skeptiškai atsiliepė apie kitą savaitę Vilniuje įvyksiančio NATO viršūnių susitikimo rezultatus.

Ji prognozuoja, kad bus daug gražių kalbų, bet iš esmės – nieko naujo.

„Sprendimai, kurie yra parengti ir dėl kurių ketinama sutarti NATO samite, jau yra nepakankami, – įsitikinusi ji. – Jei atidžiau pažvelgsime į detales, tai vis dar yra įgyvendinimas to, dėl ko sutarta Madride. Nieko ypač naujo – tik tai, dėl ko sutarta Madride. Truputį pridėjus techninių dalykų, gražių žodinių deklaracijų. Ar Ukraina bus pakviesta? Greičiausiai bus gražių žodžių, sudėtingos diplomatinės kalbos, kurias šalių lyderiai galės paaiškinti grįžę į namus. Bet ne tikras, atviras kvietimas. Tai yra mano prognozė. Tai bus didelė klaida ir mes vėl nesugebėsime atgrasyti Rusijos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)