Kaip žinoma, į Seimo pirmininko postą bus siūlomas Darbo partijos kandidatas Vydas Gedvilas, Seimo vicepirmininkais – socialdemokratas Gediminas Kirkilas, jo partijos kolega Algirdas Sysas, „tvarkietis“ Kęstas Komskis, Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys.

Pirmą posėdį parlamentarai pradėjo sugiedoję Lietuvos valstybės himną.

Pirmiausia į posėdį susirinkę parlamentarai po vieną prisiekia Lietuvos Respublikai. Priesaika sakoma Konstitucinio Teismo pirmininko Romualdo Kęstučio Urbaičio akivaizdoje padėjus ranką ant Konstitucijos.

Prisiekiantis Seimo narys turės pasakyti tokius žodžius: „Aš, (vardas, pavardė), prisiekiu būti ištikimas Lietuvos Respublikai; prisiekiu gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, saugoti jos žemių vientisumą; prisiekiu visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei. Tepadeda man Dievas!“

Prisiekti leidžiama ir be paskutiniojo sakinio.

Pirmasis priesaiką davė partijos „Tvarka ir teisingumas" atstovas Remigijus Ačas. Parlamentarai prisiekia pagal abėcėlę. 

Seimo narių priesaikos metu visi parlamentarai stovi.

Konstitucinio Teismo pirmininkas R.K. Urbaitis prisiekti kviečia ir Europos Parlamento narius bei vieną merą, kurie atsisakė Seimo nario mandato. Kaip DELFI aiškino Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, Konstitucinio Teismo pirmininkas privalo pakviesti priesaikai europarlamentarus Zigmantą Balčytį, Viliją Blinkevičiūtę, Valdemarą Tomaševskį bei Šalčininkų merą Zdislavą Palevičių.

Pasak Z. Vaigausko, šiems politikams neprisiekus atsiranda pagrindas konstatuoti, kad yra laisvos Seimo nario vietos, į kurias ateis kiti politikai iš partijų kandidatų sąrašų. „Jie prisieks vėliau“, - sakė Z. Vaigauskas.

Pasveikinti išrinkto Seimo atvyko Vilniaus arkivyskupijos vyskupas augziliaras Arūnas Poniškaitis. Naujiesiems tautos atstovams buvo perduotas prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas.

A. Poniškaitis teigė sveikinimus ir palinkėjimus naujam Seimui norėjęs sujungti į maldą už visus parlamentarus, kurią pradėjo žodžiais iš Evangelijos pagal Matą.

„Jei turėtumėte tikėjimą kaip garstyčios grūdelį, jūs tartumėte šitam kalnui: „Persikelk iš čia į tenai“. Ir jis persikeltų, jums nebūtų nieko negalima“. Dieve, tavo palaimos meldžiame šiam naujam Lietuvos žmonių išrinktam Seimui, kuriam jie patikėjo savo lūkesčius ir viltis dėl krašto gerovės. Duok, kad Seimo narių darbai pateisintų jiems parodytą pasitikėjimą, tegul to pasitikėjimo vieni kitais bus mūsų tėvynėje“, - meldėsi vyskupas.

„Meldžiame tave, Viešpatie, kad šio Seimo nariuose mūsų kraštas turėtų tvirtą gynybinę sieną nuo to, kas kėsintųsi pažeisti Lietuvos laisvę ir jos žmonių moralinį sveikumą bei tvirtumą, tačiau tegul randa čia plačiai atvertus vartus visa, kas brandina žmogų atsakingai laisvei, visa, kas atneša šviesą ir tiesą“, - sakė A. Poniškaitis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas pagarsino į Seimą išrinktų kandidatų pavardes. Komisijos pirmininkas posėdžio pirmininkei V.M. Čigriejienei taip pat įteikė specialų plaktuką, kuriuo ji turės mušti į gongą pažymėdama priimtus sprendimus. Tai jau antrasis parlamentarės plaktukas, nes politikė pirmininkavo ir praėjusios kadencijos pirmajam posėdžiui.

K.Miškinienė priesaiką davė tik antruoju bandymu

Išrinktieji Seimo nariai priesaikas davė sklandžiai, be didesnių susipainiojimų ar nesusipratimų. Tačiau Druskininkų vicemerės kėdės dėl Seimo narės mandato atsisakiusi socialdemokratė Kristina Miškinienė priesaiką davė tik antruoju bandymu.

Seimo naujokė galbūt nesusitvarkė su jauduliu ir pirmąsyk skaitydama priesaiką pasižadėjo saugoti Lietuvos „žmonių vientisumą“. Supratusi, kad tekstą perskaitė klaidingai, politikė padarė pauzę ir priesaiką davė antrą kartą.

Antruoju mėginimu buvusi vicemerė prisiekė sėkmingai, pasižadėdama saugoti Lietuvos žemių vientisumą, kaip ir parašyta priesaikos tekste.

2012-2016 m. kadencijos Seime darbą pradės 139 Seimo nariai. Parlamente iš viso turėtų būti 141 Seimo narys, tačiau du parlamentarai bus renkami vėliau, nes rinkimų rezultatai Zarasų-Visagino ir Biržų-Kupiškio apygardoje buvo pripažinti negaliojančiais.

Į Seimą išrinkti 105 vyrai ir 34 moterys.