Socialiniuose tinkluose pastaruoju metu galima pamatyti daugybę skelbimų, kuriuose ieškoma aptarnavimo sferos darbuotojų: padavėjų, barmenų, salės prižiūrėtojų.

Jaunimas nori švęsti, o ne dirbti

„Darbuotojų ieškoti sekasi labai sunkiai. Ne naujiena, kada daugelis barmenų, padavėjų – jauno amžiaus. Jaunimas Naujuosius metus linkęs švęsti, nelabai kas nori tą naktį dirbi. Be to, dauguma mūsų darbuotojų – studentai, o šiuo metu kaip tik vyksta sesija, todėl daug kas išėjo atostogauti, kiti pasirinko šventes minėti su ilgai nematyta šeima. Dar keli darbuotojai susirgo. Visa tai susidėjo, todėl darbuotojų mums ir trūksta”, – šį reiškinį aiškino „Belmonto” renginių organizatorė Aliona.

Jos teigimu, šiuo metu labiausiai trūksta padavėjų. Už valandą darbo siūloma 2,5 iki 4 eurų alga.

Skelbimai, kviečiantys dirbti Naujųjų metų naktį

Alga – 60 proc. didesnė

Darbuotojų šventiniam vakarui ieško ir naktinio klubo „Endless” atstovai. Jų skelbime pabrėžiama – puikia pasirodžius Naujųjų metų naktį užtikrinamos visos perspektyvos pasilikti dirbti bare.
Skelbimai, kviečiantys dirbti Naujųjų metų naktį

„Atsidarėme visai neseniai, prieš 2 mėnesius, todėl dar neturime visos reikiamos komandos. Būna, kad ir patys stojame už baro.

Iš patirties galiu paaiškinti, kodėl trūksta būtent salės darbuotojų. Jie labai keičiasi – studentai padirba, išeina. Tai nėra labai lengvas darbas – reikia nurinkinėti taures, prižiūrėti tvarką, kad ir tualetai būtų švarūs, alga irgi nėra labai didelė. Tačiau vyresnis žmogus tokiam darbui bare nelabai tinka, tad tenka pavargti ieškant pareigingo jaunuolio”, – pripažino baro projektų vadovas Darius Lukšys.

Už darbą Naujųjų metų naktį, 7 valandas nuo 23 iki 6 val., salės darbuotojai šiame bare siūloma apie 50 eurų alga. Atlygis už įprastą naktį – maždaug 30 eurų.

Atskleidė, kaip gudrauja jaunimas

Kad rasti darbuotojų per šventes – sunku, DELFI patvirtino ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

„Pastebime, kad būna ir sutapimų visokių – kažkas suserga, į avariją patenka ar koją susilaužo, ir gudrauja jaunimas. Tarkim, vasarą labai populiaru dviems savaitėms pasiimti nedarbingumo pažymą, jei asmens neišleidžia atostogoms. Tad gali būti, kad ir per žiemos šventes taip yra. Jaunimo požiūris į darbą kiek kitoks nei senosios kartos – darbą jie vertina mažiau“, – konstatavo ji.

Pasak E. Šiškauskienės, Naujųjų metų sutikimo naktis verslininkams – pelninga, todėl ir darbuotojų jie ieško labai atkakliai.
Evalda Šiškauskienė

Sulaukia daug lietuvių

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė sakė pastebėjusi, kad naktį iš gruodžio 31 į sausio 1 darosi vis populiariau praleisti ne namuose.

„Daug užsakymų sulaukia ir restoranai, ir klubai. Žmonės tikrai dažniau išeina į susibūrimo vietas, švenčia ir viešbučiuose, kur neretai lieka nakvoti“, – sakė E. Šiškauskienė.

Jos teigimu, tai verslininkams labai patinka, nes anksčiau į pramogų vietas dažniau traukdavo užsieniečiai.

„Daugelis dabar keičia rinkodarą, programą, pritaiko ją lietuviams. Mus tai labai džiugina – bus ir pigiau, ir geriau, ir smagiau“, – prognozėmis dalijosi E. Šiškauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)