„Su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais širdyje esu dar nuo to laiko, kai šios partijos dar net nebuvo – kai su būriu kitų savanorių stojome ginti Aukščiausiosios Tarybos- Atkuriamojo Seimo rūmus 1990-1991 m. įvykių sūkuryje. Labai džiaugiuosi, kad šiandien galiu šį santykį formalizuoti, nes baigiau savo karjerą kariuomenėje ir diplomatiniame korpuse. TS-LKD matau kaip stiprią, augančią politinę jėgą, kuriai ypač rūpi Lietuvos gynyba, saugumas ir patriotizmo ugdymas mūsų visuomenėje. Prie šių darbų norėčiau prisidėti pasiūlydamas savo žinias ir patirtį“, – sakoa generolas A. Pocius.

„Džiugina, kad A. Pocius prisijungia savo iniciatyva ir degdamas noru padėti mūsų bendruomenei, o ypač Klaipėdoje. Tikiu, kad jo prisijungimas parodys puikų pavyzdį ir kitiems žinomiems valstybės žmonėms jungtis prie mūsų bendruomenės, ypač artėjant 2020 m. rinkimams“, – teigia TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.

Arvydas Pocius, gimė ir užaugo Klaipėdoje. 1990-1991 m. gynė Aukščiausiąją Tarybą-Atkuriamąjį Seimą. 1991 m. sausio 11 d. prisiekė Lietuvos Respublikai ir tapo eiliniu kariu-savanoriu. Tarnaudamas Lietuvos kariuomenėje buvo Savanoriškos krašto apsaugos tarnybos vadu, Rytų karinės apygardos vadu, Sausumos pajėgų vadu, NATO Sąjungininkų transformacijos vadavietės štabo viršininko pavaduotoju kariniam švietimui ir mokymui. 2009-2014 m. ėjo Lietuvos kariuomenės vado pareigas. 2014-2019 m. dirbo Lietuvos ambasadoriumi Rumunijoje.

Turi dimisijos generolo leitenanto laipsnį, yra apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju ir Karininko kryžiais, Sausio 13-osios atminimo medaliu, Kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu, Krašto apsaugos sistemos lygmens medaliu „Už nuopelnus“ ir kitais apdovanojimais.