„Tai svarbus, į valstybės ir jos žmonių ateitį orientuotas sprendimas, akivaizdžiai parodantis, kad Lietuvoje yra stiprių politinių jėgų, kurios renkasi bendradarbiavimą, o ne konfrontaciją, konstruktyvią sprendimų paiešką, o ne konkuravimą vardan konkuravimo“, – rašoma Prezidento komunikacijos grupės atsakyme Eltai.

„Prezidentas tiki, kad Gerovės valstybės idėja, siekis mažinti atskirtis ir dirbti Lietuvos žmonių labui yra tai, kas gali suvienyti skirtingas politines jėgas ir užtikrinti valstybės bei jos žmonių gerovės augimą po šių metų rinkimų ciklo“, – pabrėžia Prezidentūra.

Šimonytė stebisi LSDP sprendimu remti Nausėdą

Premjerė Ingrida Šimonytė neslepia, kad jai kyla klausimų dėl opozicijai priklausančių socialdemokratų sprendimo vyksiančiuose prezidento rinkimuose remti dabartinį šalies vadovą Gitaną Nausėdą. Visgi, svarsto ji, su vertybėmis mažai suderinami sprendimai yra politinių partijų pasirinkimas.

„Politinių partijų pasirinkimas yra jų pasirinkimas, jos turėtų ir labiausiai aiškintis šiuos pasirinkimus.

Man gali visokių klausimų kilti apie vertybes ir įsitikinimus bei derme su tuo, kas yra klasikinė socialdemokratija. Bet tai yra mano nuomonė, kurią aš sau ir pasiliksiu“, – žurnalistams pirmadienį sakė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė šeštadienį paskelbė nekandidatuosianti prezidento rinkimuose. Socialdemokratai apsisprendė prezidentuose paremti dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos kandidatūrą.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)