„Mes, kaip ir kiti kandidatai, esame nepatenkinti debatų kokybe, ypač paskutinį kartą, kada buvo debatai apie mūsų kariuomenę, apie saugumą - tarptautinį ir vidinį. Buvo devyni klausimai, iš kurių 8 skirti kariuomenei. Kalbėjome tą patį per tą patį, nors tema buvo platesnė - ir vidaus saugumas, ir užsienio saugumas. Mūsų nuomone, tai yra eterinio laiko gaišinimas, nes 8 klausimai buvo apie kariuomenę. Aptarinėjamos smulkmenos, pavyzdžiui, ar turi moteris tarnauti kariuomenėje ar neturi. Tai ką čia galima atsakyti? Taip arba ne“, - antradienį spaudos konferencijoje Seime, pristatydamas savo rinkimų programą, sakė V. Tomaševskis.

Politikas siūlo išplėsti debatus vertybių tema ir „neorganizuoti debatų taip, kaip mokykloje“.

„Mūsų dar laukia 6 debatai LRT, žiūrint į temas labai keista, kad neapimtos visos svarbios temos. Mes neturime galimybių pasisakyti dėl vertybių, o prezidentas tai yra tam tikra prasme ir vertybių atstovas. Mes seniai baigėme mokyklas ir atsakinėti 8 klausimus apie tą patį, tai gaila laiko ir gaila mūsų žiūrovų. Manau, kad turi būti daugiau laiko skirta kandidatams pasisakyti apie vizijas, idėjas, o ne tik atsakinėti į klausimus, ką mes darysime, jeigu, pavyzdžiui, 10 žmonių pereis mūsų pasienį prie Švenčionių“, - sakė V. Tomaševskis.

Kandidatas į Lietuvos prezidento postą sakė esąs patenkintas „Lietuvos ryto“ televizijos debatų laidomis. „Ten visi buvo patenkinti, kaip organizuojami debatai, buvo klausimai, vienas kitam klausimai, klausimai žiūrovų, buvo pristatymas tam tikros vizijos. Nors laiko buvo mažiau - tik 45 minutės, mes aptarėme labai daug klausimų“, - sakė V. Tomaševskis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkimų štabo vadovė Seimo narė Rita Tamašunienė apgailestavo, kad rinkimų kampanija vyksta labai vangiai ir neįdomiai rinkėjams, tačiau tikisi, kad per likusias kelias savaites ji taps patrauklesne.