"Santykius apsprendžia ne tiek asmenybių pasikeitimai, tuo labiau ne tai, ką tos asmenybės kalba. Daug svarbesni yra darbai, veiksmai ir, jeigu tie veiksmai ar darbai įgauna antikonstitucinį pobūdį, jeigu yra priimami antikonstituciniai įstatymai, tai, be abejonės, turi suveikti saugikliai, vetavimo mechanizmai, siūlymų teikimai, ir tai įstatymiškai apsprendžia šiuos klausimus", - antradienį interviu "Žinių radijui" sakė D. Grybauskaitės patarėjas, atremdamas kritiką dėl pašlijusių Prezidentūros ir Seimo santykių.

Šalies vadovės patarėjas pridūrė, kad, jeigu Seime kuriasi iniciatyvos, kurios Vyriausybei nepadeda įgyvendinti Lietuvai strateginių projektų, ypač energetinių, o priešingai, yra požymių, kad juos trikdo, stabdo, tai nesulauks Prezidentės palaikymo.

"Ir tai nekuria tarpinstitucinių santykių geros kokybės", - teigė M. Lingė.

D. Grybauskaitės bendradarbiavimą su Seimu M. Lingė vadino dalykišku ir nepasikeitusiu.

Politikos apžvalgininkai pastaruoju metu atkreipia dėmesį į Prezidentūros ir Seimo santykius, tarp kurių tvyro įtampa. Iki šiol D. Grybauskaitė nėra susitikusi su spalį naująja Seimo Pirmininke tapusia "darbiete" Loreta Graužiniene.